Šie atstovauja Skandinavijos virtuvę, kurioje karaliauja sotus, šildantis ir jaukus maistas. Šie skanūs kukuliai kilę iš Norvegijos. Paprasti, bet neprasti.
Ne kasdien (visgi padažas – tikra bomba), bet kartais tikrai verta pasimėgauti šiais kukuliais.
Norvegiški kjøttkaker kukuliai
4 asmenims, apie 30 min.
- 700 g maltos mėsos (jautiena ir kiauliena)
- 2 plaktų kiaušinių
- 1/2 smulkinto svogūno
- 3 šaukštai džiūvėsėlių
- 5 šaukštai pieno
- pagal skonį druskos
- 1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
- 1/2 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
- 1/4 šaukštelio maltų pipirų
- 3 šaukštai sviesto
Padažas:
- 2 šaukštai sviesto
- 3 šaukštai miltų
- 250 ml jautienos sultinio arba vandens
- 120 ml grietinėlės
- smulkintų petražolių
Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su visais likusiais produktais. Sviestą palikite. Gerai išmaišykite. Formuokite nedidelius kukuliukus ir dėkite į keptuvę su ištirpintu sviestu. Iškepkite. Išimkite kukuliukus iš keptuvės ir padėkite šiltai, kol prireiks.
Į tą pačią keptuvę sudėkite padažui skirtą sviestą ir ištirpinkite. Suberkite miltus ir maišykite apie 2 minutes, kad taptų vientisa masė. Supilkite sultinį/vandenį ir maišant pavirkite, kol užvirs. Supilkite grietinėlę, sudėkite kukuliukus ir sumažinus kaitrą pavirkite dar 5-6 minutes.
Tiekiant užberkite smulkintas petražoles.
Valgykite su norimu garnyru.
Skanaus!