Rauginto pieno naudą lemia didelis kiekis jame tarpstančių bakterijų. Būtent bakterijos teigiamai veikia žarnyno mikroflorą, valo organizmą nuo šlakų ir toksinų, gerina imunitetą. Iš gausaus ir įvairaus rauginto pieno produktų asortimento populiariausi – jogurtas ir kefyras. Abudu yra gardūs, nekaloringi, lengvai pasisavinami, nesukeliantys beveik jokių pašalinių reiškinių ir nesiejami su jokiomis kontraindikacijomis. Daugelis mano, kad jogurtas ir kefyras niekuo nesiskiria – esą, abudu yra vienodai sveiki. Vis dėlto skirtumas tarp jų yra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)