Tad teko ieškoti kitos vietos alkaniems Katinų pilvams pamaitinti.

Artimiausia maitinimo įstaiga buvo – „XXXL kavinė“.

Užsukę pilnutėlėje kavinėje šiaip ne taip radome laisvą staliuką.

Po Italijoje išbandytų visų įmanomų rūšių makaronų, labiausiai buvome išsiilgę lietuviškų patiekalų. Tad meniu ilgai nevartėme – pora sriubų, pora pagrindinių patiekalų ir užsakymas sudėliotas.

Nors, kaip minėjau, buvome išsiilgę lietuviškų patiekalų, cepelinų šioje apžvalgoje nepamatysite, nes „XXXL kavinėje“ juos jau kartą ragavome ir jie paliko ne pačius geriausius įspūdžius.

Burokėlių sriuba XXXL – 3,80 €ur

Burokėlių keli pirmi šaukštai su mėsos kukuliais mane galutinai sugrąžino į Lietuvą. Jei vykdamas į Italiją svajojau apie italų virtuvės patiekalus, tai dabar po savaitės itališko maisto, su kiekvienu burokėlių sriubos šaukštu jaučiausi pakylėtas taip, kaip Italijoje jaučiausi valgydamas jūros gėrybes.

Čili sriuba XXXL – 4,80 €ur

Panašiai, manau, jautėsi ir Katinienė valgydama lengvu aštrumu gardintą čili sriubą, nes jos veidą užliejusi šypsena tai išdavė.

Pagrindiniai patiekalai

Pagrindiniai patiekalai po sočių sriubų dar labiau mums priminė, kad mes grįžome į Lietuvą, nes Italijoje tokių didelių porcijų neteko matyti.

Na o dabar pereikime nuo XXXL dydžių prie patiekalų skonių.

Kiaulienos kepsnys „Lokys“ – 10,80 €ur

Kepsnys „Lokys“ išties atrodė įspūdingai, ir, manau, aš net nuspėsiu, kodėl jis turi tokį pavadinimą, nes tie du mėsos gabalai, besislepiantys po sūrio kalnais, man priminė dvi lokio akis.

O dabar šiek tiek kritikos.

Tragiškai parinktos proporcijos. Kam ant 100 g gabaliuko kiaulienos uždrėbti tiek majonezo ir sūrio?

Po poros kąsnių skaniai marinuotos kiaulienos mano burnoje pradėjo veltis riebus sūrio gaminys (kad tai sūrio gaminys, yra mano spėjimas).

Kiaulienos kepsnys „Lokys”

Tad nudrėbęs sūrį į šoną valgiau tik mėsą su garnyru.

Kijevo kotletas XXXL – 9,80 €ur

Kas ir kodėl Kijevo kotletui prikabino pavadinime XXXL, man iki šiol išlieka mįslė, į kurią nerandu loginio atsakymo.

Gal virtuvėje dirbantys galvojo: jei pridėsime pusę lėkštės gruzdintų bulvyčių ir šalia jų nuguldysime Kijevo kotletą, kuris savo dydžiu nesiskiria nuo kitose maitinimo įstaigose patiekiamų, galėsime patiekalą taip pat vainikuoti garsiu priedu – XXXL.

Kijevo kotletas XXXL

Nors ir nedidelis buvo Kijevo kotletas, bet galiukas jo buvo nedakepęs.

Reziumuoju. Padavėjos, matyt, įpratusios prie konvejerinio darbo, ir nurenkant nesuvalgytus patiekalus pasiteirauti, ar skaniai pavalgėte, nėra būtina.

Tad aš ir neaiškinau, kodėl antro mėsos gabaliuko nebevalgiau, kaip ir Katinienė neišsakė savo kritikos dėl neiškepusio Kijevo kotleto.

Riebaus katino vertinimas

Tad vertinimo balas išlieka tas pats, kokiu šią vietą buvau vertinęs paskutinį kartą – 3/5.

Aš kaip ir daugelis mėgstu sočiai pavalgyti, bet sotumas man turi kartu eiti su žodžiu „skanu“. Kitaip tai bus tik alkio numalšinimas ir skrandžio apkrovimas.

Bet matydamas masę žmonių valgančių kavinėje XXXL darau išvadą, kad Lietuvoje dauguma vertina dideles porcijas, o ne patiekalų skonį.

XXXL

Kelininkų g. 2, 54469 Ramučiai

Tačiau ne visos pakelės kavinės nuvilia. Visai kitokie įspūdžiai Riebaus katino laukė pakeliui į Kėdainius: Atsitiktinai užsukęs į pakelės užeigą Riebus katinas liko sužavėtas: vargu ar kitur būčiau taip skaniai pavalgęs už 10 eurų

Daugiau Riebaus katino apžvalgų: