Portalas Fishki.net pateikia keletą sumanių, patyrusių šeimininkių gudrybių:
1. Kam reikia pabadyti bulvių luobelę?
Kad virdamos bulvės nesutrūkinėtų, reikia su šakute keliose vietose pabadyti luobelę, o vandenį – iki virimo pasūdyti.
2. Kaip teisingai virti bulves su lupenomis?
Virti su lupenomis parinkite panašaus dydžio ir tos pačios rūšies bulves.
3. Kodėl šviežios bulvės netinka košei?
Šviežios bulvei netinka košei, nes jose mažai krakmolo.
4. Kodėl trinant bulvių košę negalima pilti šalto pieno?
Įpylus į bulvių košę šalto pieno, ji papilkės. Pilant karštą pieną, košė nepapilkėja.
5. Kodėl į bulvių košę reikia įmaišyti kiaušinio trynį?
Kad bulvių košė būtų puri, įmaišykite į ją išplaktą kiaušinio trynį.
6. Kodėl negalima trinti bulvių košės su trintuvu?
Bulvių košę galima trinti su plaktuvu, bet ne su elektriniu trintuvu, nes tada bulvių košė bus skysta, nepuri.
7. Kam verdant bulves pilti acto?
Kad supjaustytos bulvės nepatamsėtų, verdant į puodą įpilkite truputį acto ar įberkite citrinos rūgšties (1 šaukštelis vidutinio dydžio puodui).
8. Kaip reikia kepti bulves?
Kad bulvės iškeptų su gardžia luobele, jas dėkite į įkaitintus riebalus ir kepkite neuždengę dangčiu.
9. Kaip skusti bulves?
Šviežias bulves bus lengviau skusti, jei iš pradžių trumpam įmerksite jas į karštą, paskui – į šaltą vandenį.
10. Kur laikyti bulves?
Bulves reikia laikyti kambario temperatūroje, svarbiausia, kad jos negautų saulės šviesos.