„Greitai pagaminamos, spalvingos, gaivios, ir sočios. Kas neragavote – būtinai paragaukite“, – rekomenduoja tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
3 kiaušinių
200 g krabų lazdelių
140 g konservuotų kukurūzų
100 g agurko
2 skiltelių česnako
Druskos
Pipirų
Šaukšto smulkintų šviežių (šaldytų) krapų
2 šaukštų majonezo
Kaip gaminti:
* Kietai išverdu 3 kiaušinius ir atvėsinu.
* Krabų lazdeles supjaustau nestoromis riekelėmis. Pjaustytas krabų lazdeles verčiu į dubenį.
* Konservuotus kukurūzus dedu prie krabų lazdelių.
* Šiaudeliais supjaustau agurką, jie keliauja į bendrą dubenį.
* Česnaką susmulkinu ar išspaudžiu spaustuku. Smulkintą česnaką dedu prie visų pjaustytų ingredientų. Beriu druskos, pipirų.
* Susmulkinu ryšulėlį šviežių krapų. Krapus dedu į būsimų salotų dubenį.
* Kietai virtus ir atvėsintus kiaušinius supjaustau kubeliais. Verčiu į bendrą dubenį. Dedu 2 šaukštus skanaus majonezo. Viską gerai sumaišau – salotos paruoštos! Dar papuošiu salotas smulkintais krapais.
Skanaus.