Upėtakių paštetui reikės:
- 175 g rūkyto upėtakio
- 90 g sviesto
- 90 g „Philadelphia“ ar kito mėgstamo minkšto sūrio
- pusantro valgomojo šaukšto citrinų sulčių, pipirų
Lašišų paštetui reikės:
- 150 g rūkytos lašišos
- 60 g sviesto
- 60 g „Philadelphia“ ar kito mėgstamo minkšto sūrio
- pusantro valgomojo šaukšto citrinų sulčių
- vieno valgomojo šaukšto pomidorų pastos (jei nėra, gali tikti ir sodrus pomidorų padažas)
- šiek tiek pjaustytų krapų
Skumbrių paštetui reikės:
- 175 g rūkytos skumbrės
- 90 g sviesto
- 90 g „Philadelphia“ ar kito mėgstamo minkšto sūrio
- pusantro valgomojo šaukšto citrinų sulčių
Gaminimas: jei reikia, išimame žuvies kaulus, ir viską sumalame virtuvės kombaine papipirinę. Tuomet sukrečiame į dubenį ir stingdome.
Visus tris šiuos paštetus galima tepti ant duonos ar pan. O jeigu norime padaryti įspūdį svečiams, galime padaryti pašteto sluoksniuotį: gilią formą iškloti rūkytos lašišos griežinėliais taip, kad krašteliai liktų kaboti per formos kraštą. Tada dėti po sluoksnį skirtingų paštetų (nebijokite dėl sluoksnių lygumo, skirtingi atrodys dar žaismingiau) ir užkloti viršų tomis nukarusiomis lašišos griežinėlių dalimis. Paprasta, greita, labai skanu!