„Jei rengiate vakarėlį namuose, jei važiuojate į svečius, – be desertų niekaip neišsiversite! Todėl aš vasarą dažnai gaminu desertus. Nes juk kiekvienas susibūrimas – lyg malonumas, tad tokia proga paskanauti kažko tikrai norisi kiekvienam. Deserto gabaliukas tinka ir ryte prie kavos“, – sako.
Tinklaraštininkė mėgsta švelnius, vaisinius, citrusinius desertus, o štai Viktorijos sužadėtiniui labiau patinka šokoladiniai gardėsiai.
„Skoniai išsiskiria, tad savo receptuose stengiuosi laviruoti ir pagaminti tokius desertus, kad patiktų abiem. Žinoma, vasarą labiau norisi rinktis gaivesnį skonį, nes kai karšta, visada ieškome kuo lengvesnio ne tik maisto, bet ir deserto“, – sako V. Vaičekauskytė.
Tinklaraštininkė stengiasi, kad desertai būtų ne tik gardūs, bet ir kuo palankesni sveikatai.
Pyragas „Draugystė“
Labai skanus pyragas – ne per saldus, ir visko yra tiek, kiek reikia.
Tešlai reikės:
300 g miltų
90 g kepinių margarino
75 g sviesto
75 g cukraus
1 kiaušinio
2 šaukštų grietinės
1 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
360 g varškės (pirko jau pertrintą)
2 kiaušinių
110 g mėlynių uogienės (tiks ir jūsų mėgstama)
70 g cukraus
1 šaukšto vanilinio cukraus
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą išsukti su sviestu ir cukrumi. Įmušti ir įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti kepimo miltelius su paprastais miltais ir išminkyti tešlą. Padalinti ją į 2 dalis. Mažesnę dalį dėkite į šaldytuvą.
Didesnę dalį iškočioti ir dėti į skardą. Iškloti dugną ir suformuoti kraštelius. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20 min.
Kol padas vėsta, pasidarykite įdarą. Varškę, trynius, cukrų ir vanilinį cukrų išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite iki standumo išplaktus baltymus.
Atvėsusį padą ištepkite uogiene. Dėkite varškę.
Iškočiojame likusią tešlą. Gražiai apsukite ja kočėlą ir perkelkite ant pyrago.
Viktorija pyrago viršų aptepė kiaušinio plakiniu ir „nupiešė“ klasikinį „Draugystės“ pyrago raštą. Paruoštą pyragą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių.
Namai tiesiog kvepia! Skanaus.