Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė pagamino labai gardų troškinį. „Dažniausiai troškiniui pagaminti naudojamos pupelės, bulvės, perlinės ar kitos kruopos. Kadangi pupelių neturėjau, tai sumąsčiau paeksperimentuoti ir troškinį gardinti avinžirniais, o pikantiškumui suteikti įdėjau alyvuogių. Patikėkit, gavosi super gardus troškinys“, – sako vilnietė.
Reikės:
0.5 kg maltos kiaulienos ir jautienos,
1 skardinės konservuotų avinžirnių,
1 skardinės konservuotų kukurūzų,
1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų,
alyvuogių ( naudojau žalias ),
2–3 v.š. pomidorų padažo ( pastos ),
1 paprikos ( raudonos ),
1–2 svogūnų,
2–3 skiltelių česnako,
0.5 l sultinio,
rūkytos paprikos miltelių,
prieskoninių žolelių,
pipirų ir druskos,
aliejaus (daržovėms apkepti )
patiekimui: sūrio
Gaminimo eiga:
* Svogūną, česnaką susmulkinau ir apkepiau keptuvėje ant aliejaus, paskui sudėjau kubeliais pjaustyta papriką.
* Daržovėms suminkštėjus, sudėjau maltą mėsą, pagardinau prieskoniais ir kepiau vis pamaišydama apie 10 min.
* Į keptuvės turinį sudėjau pomidorų padažą, konservuotus pomidorus ir supyliau sultinį. Troškinau ant nedidelės kaitros dar apie 10 min.
* Galiausiaį į troškinį sudėjau konservuotus avinžirnius, kukurūzus ir troškinau dar apie 10 min.
* Baigiant troškinti sudėjau perpus perpjautas alyvuoges.
* Patiekiant užbarsčiau Džiugo sūrio ir smulkintų petražolių
.