19
Kitas

Cinamoninės bandelės

Maltos mėsos troškinys su daržovėmis, avinžirniais ir alyvuogėmis

Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė pagamino labai gardų troškinį. „Dažniausiai troškiniui pagaminti naudojamos pupelės, bulvės, perlinės ar kitos kruopos. Kadangi pupelių neturėjau, tai sumąsčiau paeksperimentuoti ir troškinį gardinti avinžirniais, o pikantiškumui suteikti įdėjau alyvuogių. Patikėkit, gavosi super gardus troškinys“, – sako vilnietė.

Reikės:

0.5 kg maltos kiaulienos ir jautienos,
1 skardinės konservuotų avinžirnių,
1 skardinės konservuotų kukurūzų,
1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų,
alyvuogių ( naudojau žalias ),
2–3 v.š. pomidorų padažo ( pastos ),
1 paprikos ( raudonos ),
1–2 svogūnų,
2–3 skiltelių česnako,
0.5 l sultinio,
rūkytos paprikos miltelių,
prieskoninių žolelių,
pipirų ir druskos,
aliejaus (daržovėms apkepti )

patiekimui: sūrio

Gaminimo eiga:

* Svogūną, česnaką susmulkinau ir apkepiau keptuvėje ant aliejaus, paskui sudėjau kubeliais pjaustyta papriką.
* Daržovėms suminkštėjus, sudėjau maltą mėsą, pagardinau prieskoniais ir kepiau vis pamaišydama apie 10 min.
* Į keptuvės turinį sudėjau pomidorų padažą, konservuotus pomidorus ir supyliau sultinį. Troškinau ant nedidelės kaitros dar apie 10 min.
* Galiausiaį į troškinį sudėjau konservuotus avinžirnius, kukurūzus ir troškinau dar apie 10 min.
* Baigiant troškinti sudėjau perpus perpjautas alyvuoges.
* Patiekiant užbarsčiau Džiugo sūrio ir smulkintų petražolių

.

19
Kitas

Cinamoninės bandelės

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)