Česnakinėms bulvių skiltelėms pagaminti geriausia rinktis bulves labai plona lupena arba tiesiog šviežias bulves. Bulvių rūšis visiškai nėra svarbi, naudokite tokias, kokias labiausiai mėgstate ir nuolatos naudojate ruošti kitiems patiekalams.
4 porcijoms reikės:
- 6 vidutinio dydžio bulvių
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 3 v. š. sviesto
- 5 česnako skiltelių
- 1 saujos susmulkintų šviežių petražolių
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
- Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje.
- Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku.
- Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 1,5 v. š. alyvuogių aliejaus, 1,5 v. š. lydyto sviesto ir sutrintu česnaku. Pagardiname druska, pipirais.
- Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min., tada apverčiame ir dar kepame 15–20 min., kol bulvės gražiai apskrunda.
- Sutriname likusias 2 česnako skilteles, jas atskirame indelyje sumaišome kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražolėmis.
- Iškepusias bulvių skilteles sudedame į vieną dubenį, sumaišome su sviesto ir aliejaus mišiniu. Jei reikia, dar pagardiname druską ir juodaisiais pipirais.
- Iškart patiekiame!
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (16)