Geriausia agurkus raugti patiems namuose, tada tikrai žinosite jų sudėtį ir rauginimo būdą. Štai du populiariausi receptai, kaip raugti agurkus vasarą:
Sausai rauginti agurkai
Ingredientai: 10 vidutinio dydžio trumpavaisių agurkų, 2 šaukštų druskos, 5 skiltelių česnako, saujos krapų, plastikinio maišelio arba kepimo rankovės.
Gaminimo eiga: nuplauname agurkus ir nupjauname jų galiukus. Dedame agurkus į maišelį arba kepimo rankovę, beriame druską, česnako skilteles, smulkintus krapus. Pakratome, kad viskas tolygiai pasiskirstytų ir dedame į šaldytuvą pailsėti per naktį. Nuo laikymo trukmės priklauso agurkų skonio stiprumas, tačiau galite ragauti ir po 4 val. Skanaus!
Tradiciškai rauginti agurkai
Ingredientai: agurkų, 4 šaukštai druskos, 2 litrų vandens (virinto arba distiliuoto), saujos vyšnių, juodųjų serbentų, lauro, krienų lapų, 8 skiltelių lupto česnako, 2 krapų šakelių, prieskonių pagal skonį: juodųjų pipirų, aitriųjų paprikų dribsnių, garstyčių sėklų, šviežių krienių juostelių (nebūtina), 2 litrų stiklainio.
Gaminimo eiga: padalinkite visus lapus, krapus ir česnakus į keturias dalis. Pirmąją dalį dėkite ant dugno ir sluoksniuokite trimis sluoksniais su agurkais, o iš viršaus agurkus uždenkite lapais. Ištirpinkite druską vandenyje ir sūrymą užpilkite ant agurkų, palikdami apie 3 centimetrus iki stiklainio viršaus. Uždenkite sandariu dangčiu ir rauginkite kambario temperatūroje kelias dienas. Skanaus!