Jis priminė, jog buvo pirmasis Lietuvoje, pradėjęs rengti degustacines vakarienes ir prisipažino pačioje pradžioje tai daręs nuomojame bute, be jokių iškabų ir reklamų.

Degustacinių vakarienių kūrimą jis prilygina meno kūriniui, kuriame pasakojama istorija, sukuriamos emocijos.

„Ir vis dėlto man svarbiau ne nuostaba, o skanus, kokybiškas maistas. Žinau daug restoranų, tarp kurių yra ir „Michelin“ žvaigždutes turinčių, kur išeini nustebęs, bet ne skaniai pavalgęs“, – šypsosi žinomas virtuvės šefas.

Jo nuomone, pats blogiausias įvertinimas, kurį galima išgirsti iš kliento yra tai, jog jam buvo įdomu.

Liutauras Čeprackas

Interviu L. Čeprackas pasakoja, kaip kuria estetinius patyrimus restorane ne tik ant stalo patiekdamas įspūdingus patiekalus, bet ir pasitelkdamas kitus elementus – lėkštes, stalo įrankius, sėdimuosius baldus, ant sienų kabančius meno kūrinius, apšvietimą, triukšmo valdymą erdvėje. Pašnekovo teigimu, fine dining restoranus būtų galima vadinti patyrimų restoranais.

Tinklalaidėje taip pat kalbama apie virtuvėje dirbančių žmonių emocinę sveikatą ir kaip L. Čeprackas rūpinasi, jog jo darbuotojai jaustųsi gerai ir būtų motyvuoti dirbti.

„Nemėgstu pats būti kontroliuojamas ir nemėgstu kontroliuoti. Geriausia gyventi tokioje terpėje, kurioje kiekvienas jaučiame asmeninę atsakomybę. Jei žmonės nenorėtų dirbti restorane, mes tiesiog imtume byrėti“, – teigia pašnekovas.

Tinklalaidė „Estetikos stalas“ – tai pokalbiai su estetikos mūsų šalyje kūrėjais iš įvairių, dažnai netikėtų perspektyvų. Ši tinklalaidė yra naujos „Femina Bona“ krypties „Estetikos someljė“ edukacinė iniciatyva.

Jos tikslas – lavinti visuomenės estetinį skonį, tyrinėti naujas estetinės kultūros išraiškas ir tai, kas kuria giliausius gyvenimo pojūčius.