Maltagliati makaronai su baravykais ir trumais
Produktai:
- 500 g naminių makaronų maltagliati (tinka ir kita rūšis)
- 300 g baravykų
- 150 ml jautienos sultinio
- 30 g trumų
- 1 skiltelė česnako
- šiek tiek maltų juodųjų pipirų, druskos ir alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Įkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi, sutrinti ir suberti česnaką, apskrudinti. Suberti riekelėmis supjaustytus baravykus ir kepinti 2 minutes aukštoje temperatūroje.
- Plonomis riekelėmis supjaustyti ir į keptuvę suberti trumus, supilti jautienos sultinį ir kepti 5 minutes nuolat maišant.
- Atskirame puode išvirti makaronus (jei makaronai švieži, užtenka vos kelių minučių).
- Išvirusius makaronus nukošti ir suberti į keptuvę su paruoštu baravykų ir trumų padažu.
- Patiekti užtarkavus parmidžano sūrio.
Troškinta aviena
Produktai:
- 1 kg avienos
- 2 lauro lapeliai
- 1 šakelė rozmarino
- 750 ml baltojo vyno
- 1 svogūnas
- 1 saliero kotas
- 1 morka
- 3 skiltelės česnako
- 1 valg. šaukštas smulkintų petražolių
- 2 šalavijo lapeliai
- 150 ml pomidorų pastos
- šiek tiek aštriųjų pipirų, druskos ir alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Įkaitintoje keptuvėje kartu su lauro lapeliais ir rozmarinu apkepinti kubeliais supjaustytą avieną.
- Į puodą supilti 350 ml baltojo vyno ir 350 ml vandens, sudėti apkepintą avieną ir virti apie valandą ant žemos ugnies. Jei susidaro putos – nugriebti.
- Į puodą su mėsa supilti likusį vyną ir stiklinę vandens, suberti supjaustytas daržoves ir prieskonius. Viską gerai išmaišyti. Jei trūksta, įdėti druskos. Troškinti dar apie valandą.
- Patiekti moliniuose indeliuose su namine duona.
Saldūs Abrucų „akmenėliai“
Produktai:
- 1 kg migdolų
- 900 g cukraus
- 30 g kakavos
- 150 ml vandens
Gaminimas:
- Orkaitėje arba specialioje keptuvėje apskrudinkite migdolus.
- Į puodą supilkite cukrų ir vandenį. Tirpinkite ant žemos ugnies. Prieš baigiant suberti kakavos miltelius ir gerai išmaišyti.
- Suberti apskrudintus migdolus į cukraus masę ir labai kruopščiai išmaišyti.
- Stalą ar kitą lygų paviršių padengti kepimo popieriumi, paskleisti migdolus taip, kad nebūtų sulipę vienas su kitu, ir laukti, kol išdžius.
- Saugoti stikliniame inde sausoje ir vėsioje vietoje.
Plačiau apie Abrucų regiono virtuvę skaitykite čia.