Maltagliati makaronai su baravykais ir trumais

Produktai:

  • 500 g naminių makaronų maltagliati (tinka ir kita rūšis)
  • 300 g baravykų
  • 150 ml jautienos sultinio
  • 30 g trumų
  • 1 skiltelė česnako
  • šiek tiek maltų juodųjų pipirų, druskos ir alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  • Įkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi, sutrinti ir suberti česnaką, apskrudinti. Suberti riekelėmis supjaustytus baravykus ir kepinti 2 minutes aukštoje temperatūroje.
  • Plonomis riekelėmis supjaustyti ir į keptuvę suberti trumus, supilti jautienos sultinį ir kepti 5 minutes nuolat maišant.
  • Atskirame puode išvirti makaronus (jei makaronai švieži, užtenka vos kelių minučių).
  • Išvirusius makaronus nukošti ir suberti į keptuvę su paruoštu baravykų ir trumų padažu.
  • Patiekti užtarkavus parmidžano sūrio.

Troškinta aviena

Produktai:

  • 1 kg avienos
  • 2 lauro lapeliai
  • 1 šakelė rozmarino
  • 750 ml baltojo vyno
  • 1 svogūnas
  • 1 saliero kotas
  • 1 morka
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 valg. šaukštas smulkintų petražolių
  • 2 šalavijo lapeliai
  • 150 ml pomidorų pastos
  • šiek tiek aštriųjų pipirų, druskos ir alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Įkaitintoje keptuvėje kartu su lauro lapeliais ir rozmarinu apkepinti kubeliais supjaustytą avieną.
  2. Į puodą supilti 350 ml baltojo vyno ir 350 ml vandens, sudėti apkepintą avieną ir virti apie valandą ant žemos ugnies. Jei susidaro putos – nugriebti.
  3. Į puodą su mėsa supilti likusį vyną ir stiklinę vandens, suberti supjaustytas daržoves ir prieskonius. Viską gerai išmaišyti. Jei trūksta, įdėti druskos. Troškinti dar apie valandą.
  4. Patiekti moliniuose indeliuose su namine duona.

Saldūs Abrucų „akmenėliai“

Produktai:

  • 1 kg migdolų
  • 900 g cukraus
  • 30 g kakavos
  • 150 ml vandens

Gaminimas:

  1. Orkaitėje arba specialioje keptuvėje apskrudinkite migdolus.
  2. Į puodą supilkite cukrų ir vandenį. Tirpinkite ant žemos ugnies. Prieš baigiant suberti kakavos miltelius ir gerai išmaišyti.
  3. Suberti apskrudintus migdolus į cukraus masę ir labai kruopščiai išmaišyti.
  4. Stalą ar kitą lygų paviršių padengti kepimo popieriumi, paskleisti migdolus taip, kad nebūtų sulipę vienas su kitu, ir laukti, kol išdžius.
  5. Saugoti stikliniame inde sausoje ir vėsioje vietoje.

Plačiau apie Abrucų regiono virtuvę skaitykite čia.