Man kaip visada niežti rankos įprastą receptą pagaminti lengviau. Todėl vietoj riebios grietinėlės ir galybės cukraus savo bombą pagaminau su maskarponės sūriu ir graikišku jogurtu, saldinau šviežiu medumi, o gardinau braškėmis.
Maskarponės ledų bomba su braškėmis
Kiekis: 1,5 l dubeniui
Gaminimo laikas: 20 min. ir šaldymas
Be cukraus
Reikės:
- 500 g maskarponės
- 370 g tiršto graikiško jogurto
- 1 šaukštelio vanilės esencijos
- pusės citrinos sulčių ir smulkiai nutarkuotos žievelės
- 12 šaukštų šviežio medaus
- 1 kg braškių
- žemuogių ir mėlynių papuošimui
Gaminimas:
Maskarponės sūrį kartu su graikišku jogurtu, 8 šaukštais medaus ir vanilės esencija gerai išsukite. Iš pusės citrinos išspauskite sultis ir smulkiai nutarkuokite geltonąją žievelę, jas supilkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.
Pusę kilogramo braškių nuplaukite, nuimkite kotelius ir sutrinkite kartu su likusiu medumi į tyrę. Trintas braškes lengvai įmaišykite į maskarponės masę, kad atrodytų kaip baltai raudonas marmuras, geriau neplakite.
Dubenį išklokite maistine plėvele, jos kraštuose palikite daugiau, kad galėtumėte uždengti ir viršų. Paruoštą masę supilkite į išklotą dubenį. Tiesiai į dubenį su mase pripjaustykite pusę likusių braškių, jei jos laikysis paviršiuje, šaukštu paskirstykite vienodai po dubenį. Deserto viršų uždenkite maistine plėvele ir statykite nakčiai į šaldymo kamerą.
Šaldytą desertą iš šaldytuvo išimkite 10–15 minučių anksčiau prieš pateikimą. Atlikusias braškes sutrinkite, pasilikite kelias gražiausias papuošimui. Trintomis braškėmis apliekite šaldytą desertą, apšlakstykite šviežiu medumi, apibarstykite miško uogomis.