Sūdyta lašiša tinka ne tik sumuštiniams, bet ir įvairiems užkandžiams, salotoms, lavašo suktinukams, sušiams, pyragėliams ir kitiems patiekalams gardinti.
Žuvies mėgėjai ir žinovai tikrai moka greitai ir skaniai pasūdyti lašišą namuose, tačiau kai kurie žmonės renkasi jau pasūdytą lašišą parduotuvėje. Maisto tinklaraštininkė Kristina teigia, kad namuose sūdyta lašiša yra daug gardesnė už pirktinę. Be to, sūdydami lašišą namuose sutaupysite pinigų.
„Namuose sūdyti lašišą visai nesudėtinga. Esu įsitikinusi, kad vieną kartą pabandę, tikrai nebepirksite sūdytos lašišos parduotuvėje. Svarbiausia išsirinkti gražų šviežios lašišos gabalėlį, namuose turėti druskos ir cukraus“, – pasakoja Kristina.
Anot jos, yra daug lašišos sūdymo būdų ir receptų. „Šįkart siūlau pabandyti paprastą, bet visada pasiteisinantį lašišos sūdymo būdą“, – džiaugiasi Kristina ir dalijasi savo receptu.
Naminė sūdyta lašiša
Ingredientai: 500 g šviežios lašišos filė, 1 v. š. druskos, 0.5 v. š. cukraus.
Gaminimo eigą galite pamatyti vaizdo įraše.