Sūdyta lašiša tinka ne tik sumuštiniams, bet ir įvairiems užkandžiams, salotoms, lavašo suktinukams, sušiams, pyragėliams ir kitiems patiekalams gardinti.

Žuvies mėgėjai ir žinovai tikrai moka greitai ir skaniai pasūdyti lašišą namuose, tačiau kai kurie žmonės renkasi jau pasūdytą lašišą parduotuvėje. Maisto tinklaraštininkė Kristina teigia, kad namuose sūdyta lašiša yra daug gardesnė už pirktinę. Be to, sūdydami lašišą namuose sutaupysite pinigų.

Kristina Naturjevienė

„Namuose sūdyti lašišą visai nesudėtinga. Esu įsitikinusi, kad vieną kartą pabandę, tikrai nebepirksite sūdytos lašišos parduotuvėje. Svarbiausia išsirinkti gražų šviežios lašišos gabalėlį, namuose turėti druskos ir cukraus“, – pasakoja Kristina.

Anot jos, yra daug lašišos sūdymo būdų ir receptų. „Šįkart siūlau pabandyti paprastą, bet visada pasiteisinantį lašišos sūdymo būdą“, – džiaugiasi Kristina ir dalijasi savo receptu.

Naminė sūdyta lašiša

Ingredientai: 500 g šviežios lašišos filė, 1 v. š. druskos, 0.5 v. š. cukraus.

Gaminimo eigą galite pamatyti vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)