„Kai namuose pakvimpa mandarinais ir meduoliniais pyragais, tai gali reikšti tik vieną – Kalėdos jau ne už kalnų! Šį jaukų ir saldžiai malonų medaus pyrago kvapą sunku su kuo nors sumaišyti.
Kviečiu visus išbandyti šį receptą, nes taiyra toks pyragas, kurio puiki tekstūra, gardus skonis ir kvapas taip ir vilioja čiupti dar ir dar vieną gabalėlį!“, – sako Kristina ir dalijasi savo pyrago receptu.
Kalėdinis medaus pyragas
Ingredientai: 3 kiaušiniai, 50 g cukraus, 1 a. š. vanilinio cukraus, šiek tiek druskos, 130 g natūralaus medaus (tinka ir dirbtinis), 80 ml aliejaus, 170 g miltų, 2 a. š. kepimo miltelių, 0.5 a. š. cinamono, 100 ml mandarinų sulčių (išspaudžiau iš 3–jų mandarinų).
Pastaba: kepimo popierius turi būti maždaug 6 cm aukštesnis už kepimo formelės kraštą, kitaip pyragas gali apdegti.
Gaminimo eigą galite pamatyti vaizdo įraše.