Daugelis žmonių ją vartoja vietoj kavos, nes joje yra kofeino, padedančio išsaugoti budrumą visą dieną. Tačiau mačia turi ir kitų privalumų, dėl kurių ją galima laikyti sveikesne kavos alternatyva.

Saldintus mačios miltelius Japonijos ir Kinijos gyventojai pirmą kartą pradėjo vartoti daugiau nei prieš tūkstantį metų. Manoma, kad pirmieji juos gaminti pradėjo budistų vienuoliai, atvežę juos į Japoniją, iš kur jie pradėjo plisti toliau. Budistų vienuoliai šios arbatos miltelius naudojo tam, kad susikauptų meditacijai, todėl mačios paruošimas tradiciškai buvo ritualinis veiksmas.

„Deepocean Roastery“ interneto svetainėje rašoma, kad mačia yra smulkiai sutrinti milteliai, pagaminti iš specialiai apdorotų žaliosios arbatos lapelių.

Mačia yra kartoka, žemės skonio ir patinka ne visiems. Tačiau kai milteliai užplikomi ir geriami su pienu, skonis pasidaro daug švelnesnis, ir gėrimas virsta „mačios late“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją