13
Kitas

Burokėlių ir saldžiųjų bulvių troškinys

Burokėlių falafeliai

Produktai:

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai (susmulkinti)
  • 2 šaukšteliai maltų kuminų
  • 2 skardinės (po 400 g) konservuotų avinžirnių
  • 500 g žalių burokėlių (sutarkuotų burokine tarka)
  • 100 g šviežių duonos trupinių
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas sezamų pastos „tahini“
  • aliejaus patepimui ir kepimui

Kaip gaminti:

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir pakepkite smulkintus svogūnus, kol jie suminkštės, bet nepagels.
  2. Suberkite maltus kuminus, kepkite apie 1 min., tada sudėkite šią masę į trintuvą.
  3. Ten pat sudėkite avinžirnius, du trečdalius tarkuotų burokėlių, duonos trupinius, kiaušinį ir „tahini“. Sutrinkite iki vientisos masės, ją išimkite į dubenį.
  4. Trintuvu sutrinkite likusią dalį tarkuotų burokėlių su užtektinai mėgstamų prieskonių.
  5. Šlapiomis rankomis suformuokite apie 20 rutuliukų, juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Aptepkite falafelius aliejumi, pašaukite į orkaitę ir kepkite 20–25 min.
  7. Tada į gilią keptuvę įpilkite 2,5 cm sluoksnį aliejaus, įkaitinkite ir po kelis kepkite joje falafelius, kol šie taps traškūs ir gražiai apskrus.
  8. Sumaišykite jogurtą su „tahini“ pasta, trupučiu cukraus, prieskonių. Ant lavašo ar paplotėlių sudėkite po kelis kambario temperatūros falafelius, jogurto ir „tahini“ padažo, burokėlių lapų ar salotų, trintų žalių ir raugintų burokėlių.
13
Kitas

Burokėlių ir saldžiųjų bulvių troškinys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)