13
Kitas

Moliūgų sriuba

Sezoninės daržovės virtuvėje

Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė V. Juodkazienė teigia, kad gaminti iš sezoninių daržovių – moliūgų – naudinga ne tik sveikatai, bet ir piniginei.

„Gaminti iš šviežių vaisių ar daržovių, pavyzdžiui, moliūgų – ne tik populiari, bet ir teisinga tendencija. Sezoninės daržovės išsaugo daugiausia vitaminų, be to – kainuoja pigiau nei atvežtinės, šiltnamiuose užaugintos daržovės“, – sako maisto ekspertė ir tikina, kad iš moliūgo galima pasigaminti daug gardžių patiekalų, tačiau pirmiausia siūlo išmėginti blynelius.

Moliūgų blyneliai


Jums reikės:

  • 1,5 stiklinės pieno
  • 1 stiklinės moliūgų tyrės
  • 1 kiaušinio
  • 2 v. š. kokosų aliejaus
  • 2 v. š. acto
  • 2 stiklinių pilno grūdo miltų
  • 3 v. š. cukraus
  • 2 v. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. valgomosios sodos
  • 1 a. š. cinamono
  • 0,5 a. š. malto imbiero
  • 0,5 a. š. druskos

Gaminimas:

  1. Dideliame dubenyje lengvai išplakite pieną, moliūgų tyrę, kiaušinį, kokosų aliejų ir actą.
  2. Į atskirą indą persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, valgomąją sodą, cinamoną, imbierą ir druską.
  3. Į skystų produktų mišinį iš lėto suberkite sausąjį. Gerai išmaišykite.
  4. Įkaitinkite keptuvę, švelniai ją ištepkite kokosų aliejumi ir kepkite blynelius. Blyneliai turi išsipūsti ir švelniai paruduoti.
  5. Patiekite su klevų sirupu.
13
Kitas

Moliūgų sriuba

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)