Sezoninės daržovės virtuvėje
Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė V. Juodkazienė teigia, kad gaminti iš sezoninių daržovių – moliūgų – naudinga ne tik sveikatai, bet ir piniginei.
„Gaminti iš šviežių vaisių ar daržovių, pavyzdžiui, moliūgų – ne tik populiari, bet ir teisinga tendencija. Sezoninės daržovės išsaugo daugiausia vitaminų, be to – kainuoja pigiau nei atvežtinės, šiltnamiuose užaugintos daržovės“, – sako maisto ekspertė ir tikina, kad iš moliūgo galima pasigaminti daug gardžių patiekalų, tačiau pirmiausia siūlo išmėginti blynelius.
Moliūgų blyneliai
Jums reikės:
- 1,5 stiklinės pieno
- 1 stiklinės moliūgų tyrės
- 1 kiaušinio
- 2 v. š. kokosų aliejaus
- 2 v. š. acto
- 2 stiklinių pilno grūdo miltų
- 3 v. š. cukraus
- 2 v. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. valgomosios sodos
- 1 a. š. cinamono
- 0,5 a. š. malto imbiero
- 0,5 a. š. druskos
Gaminimas:
- Dideliame dubenyje lengvai išplakite pieną, moliūgų tyrę, kiaušinį, kokosų aliejų ir actą.
- Į atskirą indą persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, valgomąją sodą, cinamoną, imbierą ir druską.
- Į skystų produktų mišinį iš lėto suberkite sausąjį. Gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę, švelniai ją ištepkite kokosų aliejumi ir kepkite blynelius. Blyneliai turi išsipūsti ir švelniai paruduoti.
- Patiekite su klevų sirupu.