Reikės:
- 1/2 st. grikių (arba 350 g virtų)
- 400 g patisono (galima keisti cukinija)
- 2 kiaušinių
- 100 g varškės
- 2 v. š. miltų
- druskos, pipirų pagal skonį
- žalumynų (krapų, petražolių, kalendros)
Gaminimas:
- Grikius išverdame, nukošiame ir perplauname šaltu vandeniu.
- Patisoną sutarkuojame stambia tarka. Beriame gerą žiupsnį druskos, permaišome ir paliekame 10–15 minučių. Nuspaudžiame sultis.
- Kitame dubenyje išplakame kiaušinius. Įmaišome grikius, patisoną, varškę ir smulkiai kapotus žalumynus.
- Beriame miltus, pagardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome.
- Kepame ant įkaitinto aliejaus dėdami po šaukštą paruoštos masės. Galima kepti ir orkaitėje – tuomet įkaitiname ją iki 180 laipsnių ir kepame apie 25–35 min.
- Tiekiame šiltus su grietine ar pasirinktu padažu.
Skanaus!