Reikės:
- 2 nemažų bulvių
- 1 nemažos saldžiosios bulvės
- 3 skiltelių česnako
- 150 g brandinto čederio (arba 100 g fermetinio sūrio ir 50 g parmezano. Čederio skonis žymiai stipresnis nei fermentinio sūrio, todėl bus tikrai skaniau jį pamaišius su kitu sūriu)
- 3 kiaušinių
- pusės stiklinės pieno
- tarkuoto muskato riešuto
- 200 g smidrų
- druskos ir šviežiai maltų pipirų
- 400 g sluokniuotos šaldytos tešlos
Gaminimas:
- Atšildyti tešlą.
- Bulves nuskusti, padalinti į kelias dalis ir virti pasūdytame vandenyje, kol jos taps minkštos. Taip pat kartu virti sudėti neluptas česnako skilteles.
- Kol verda bulvės, sutarkuoti sūrį ir išplakti kiaušinius.
- Nupjauti ar nulaužti sumedėjusias smidrų kotelių dalis. Bulvėms bebaigiant virti į tą patį puodą, kotais į apačią sudėti smidrus ir pavirti kartu apie 3 minutes. Būtų puiku, jei smidrų žiedynai būtų virš vandens, kadangi jiems užtenka tik garų nuo verdančio vandens, kad suminkštėtų.
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
- Truputį pašildyti pieną. Išvirusias, dar karštas bulves ir nuluptas česnako skilteles sutrinti su bulvių trintuve. Kartu supilti pieną, suberti 1/3 šaukštelio tarkuoto muskato, pagal skonį berti pipirų, sudėti tarkuotą sūrį. Jei trūksta – įdėti druskos.
- Į bulvių masę supilti plaktus kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
- Nemažą kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Ant viršaus iškloti tešlą (dugną ir kraštus). Supilti bulvinį įdarą ir ant viršaus išdėlioti smidrus (vieną šalia kito ar ratu, priklausomai nuo naudojamos formos).
- Tešlos kraštelius lengvai aptepti pienu, kad gražiau apskrustų. Dėl to paties galima visą kišo viršų aptepti ir plaktu kiaušiniu, tačiau tai nėra būtina.
- Kepti orkaitėje apie 25 minutes. Iškepus paaušinti 10–15 minučių.
- Labai skanu su lengvomis salotomis šalia. Valgyti galima tiek karštą, tiek šaltą.