I. Šidlaitė primena, kad autentiškiausias tradicinės raudonos silkės skonis išgaunamas, kai marinuojamos tikros silkės, o ne parduotuvėje pirkta jau apdirbta filė.
Ji dalijasi marinuotos silkės receptu iš savo knygos „Natūralus rauginimas“.
Reikės:
- keleto silkių su galvomis
- burokėlių rūgštymo
- 1 svogūno
- kelių juodųjų pipirų
- lauro lapelio
Gaminimas:
- Silkes išdarinėkite, nuplaukite ir puseles sudėkite į stiklainėlį.
- Žiedais supjaustytą svogūną dėkite ant viršaus, įmeskite lauro lapelį, pipirų ir užpilkite raugintų burokėlių rūgštymu.
- Statykite į šaldytuvą ir palikite pasimarinuoti 3–5 dienas.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (2)