„Šiandien ryte gaminau pusryčius ir šeimai prikepiau blynų. Blyneliai gavosi minkšti, purūs ir labai skanūs. Išbandykite šių gardžių blynų receptą, kurie dealiai tiks ir rytojaus Užgavėnių stalui!“, – siūlo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė ir dalijasi savo receptu.
Blynai su maskarpone
Ingredientai: 1 stiklinė miltų, 2 kiaušiniai, pusė stiklinės pieno, 250 g maskarponės (tinka ir rikota), 3 šaukštai cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, žiupsnelis druskos.
Gaminimo eiga:
- Dubenyje sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, pienu ir maskarpone.
- Masę pilame į dubenį su miltais ir atsargiai maišome, kol masė taps vientisa.
- Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepame blynus.