Tešlai reikės:

1 kiaušinio
30 g grietinės
50 g sviesto
160 g miltų
druskos

Įdarui:

2 kriaušių
100 g pelėsinio sūrio
1 kiaušinio
100 g puskiečio sūrio
50 g graikiško jogurto arba majonezo

Gaminimas:

Pasiruoškite tešlą: sviestą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su miltais. Tarp pirštų sviestą reikia trinti su miltais tol, kol neliks didelių gumulėlių.
Kiaušinį sumaišykite su grietine ir druska.
Kiaušinių ir grietinės mišinį supilkite prie miltų su sviestu, išminkykite tešlą. Ją palaikykite uždengtą šaldytuve apie valandą (galima ir per naktį).
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais, pelėsinį sūrį susmulkinkite iki trupinių, puskietį sūrį sutarkuokite burokine tarka.
Iš tešlos iškočiokite didelį blyną, patieskite jį į kepimo formą. Tešla turi dengti ir šonus.
Į vidų sudėkite kriaušes, ant viršaus suberkite pelėsinį sūrį.
Sutarkuotą puskietį sūrį sumaišykite su kiaušiniu ir grietine ir visą pyragą uždenkite plonu sluoksniu – viršuje susidarys sūrio plutelė.
Kepkite apie 45–50 minučių.
Iškeptą pyragą atvėsinkite.
Skaniausias valgyti kitą dieną.

Skanaus!