Prioritetas – sezoniniai produktai
Vis daugiau žmonių stengiasi maitintis sveikai, todėl tapo įprasta pietus į darbą gamintis patiems ar per pietų pertrauką nubėgti į parduotuvę ir įsigyti produktų, iš kurių nesunkiai galima pasigaminti vietoje – biuro virtuvėje. Atsiųstame pranešime spaudai prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen teigia, kad pietūs – vienas pagrindinių visos dienos valgių, todėl jis turi būti maistingas ir suteikiantis jėgų produktyviam likusios dienos darbui.
„Geriausia rinktis daug ląstelienos turinčias daržoves, o prie jų derinti mėsą ar žuvį, kiaušinius, pilno grūdo kilmės produktus ir įvairias kruopas, suteikiančias energijos. Pastebime, kad pirkėjų skoniai ir pasirinkimai keičiasi priklausomai nuo sezono, tačiau visus metus populiariausias pietų rinkinys išlieka Kijevo kotletas. Žiemą pirkėjai daugiau renkasi pietų rinkinius su makaronais, o vasarą – su ryžiais“, – atskleidžia maisto ekspertė.
Prekybos tinklo duomenimis, centrinėse didmiesčių dalyse įsikūrusios parduotuvės šiokiadieniais nuo 11 iki 13 val. pirkėjų sulaukia gerokai daugiau nei įprastai.
Maisto ekspertė visiems, kurie nori ne tik valgyti sveikai, bet ir pasigaminti maistą pietums greitai, siūlo išbandyti šiuos lengvus receptus.