Tiek vieni, tiek kiti makaronai yra paruošiami tuo mačiu metodu – tiesiog užpilant juos karštu vandeniu. Nupylusi karštą vandenį aš juos visada perpilu šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinu.
Tada juos sukarpau! Nežinau, ar tai yra tinkamas elgesys su šiais šilko švelnumo plonais „siūlais“, bet aš esu praktiškas žmogus – nekarpyti makaronai yra labai ilgi ir sukrenta į vieną gumulą, taip yra sudėtinga juos ir sumaišyti su daržovėmis, ir patiekti lėkštėse, ir juos valgyti.
Apkarpius bent jau iki spagečių ilgumo net ir neįgudusios šeimininkės juos lengvai sumaišys, patieks ir suvalgys. Ir visai nesvarbu, ar tam bus naudojamos azijietiškos lazdelės, ar paprasta šakutė.
2–4 porcijoms reikės:
100 g stiklinių makaronų
2 šaukštų žemės riešutų aliejaus (arba saulėgrąžų)
1 šaukšto smulkiai kapoto imbiero
1 skiltelės česnako, smulkiai kapoto
žiupsnelio aitriosios paprikos (arba šviežio čili pipiro, pagal skonį)
450 g baltojo kopūsto, maždaug ketvirtadalio nedidelės galvos, pjaustyto stambiais kubeliais
2 saujų kapotų svogūnų laiškų
3 šaukštų sojos padažo
1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
2 saujų smulkintų kalendrų lapelių
4 šaukštų smulkintų skrudintų žemės riešutų (čia labiausiai tiks pagruzdinti ir pasūdyti)
Gaminimas:
1. Makaronus apliekite verdančiu vandeniu, laikykite 4 minutes arba kaip nurodyta ant pakuotės. Nupilkite karštą vandenį ir perliekite šaltu vandeniu. Sukarpykite makaronus, jei pageidaujate.
2. Gilioje keptuvėje arba Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintą imbierą, česnaką ir aitriąją papriką, pakaitinkite minutę ir suberkite smulkintą kopūstą. Kepkite 3–5 minutes, tik kol kopūstas sušils, bet liks traškus. Suberkite svogūnų laiškus ir stiklinius makaronus.
3. Pakaitinkite minutę, kol makaronai sušils, tada nukelkite nuo ugnies, apliekite sojos padažu ir sezamų aliejumi, suberkite pusę smulkintų kalendrų ir pusę žemės riešutų, išmaišykite.
4. Patiekdami apiberkite likusiomis kalendromis ir likusiais žemės riešutais.