„Maxima“ duomenys rodo, kad vos pasirodę parduotuvių lentynose ridikėliai iš karto tampa viena perkamiausių daržovių, skelbiama atsiųstame pranešime. Praėjusį sezoną pirkėjai įsigijo daugiau nei 1,5 milijono ridikėlių ryšulėlių.
„Vertingųjų medžiagų gausa išsiskirianti daržovė puikiai tinka ne tik garnyrui ar įprastiems patiekalams gardinti, bet dėl unikalių skoninių savybių yra ir puikus ingredientas netikėtiems kulinariniams deriniams kurti“, – sako prekybos tinklo maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas Aidas Poleninas.
Ekspertas dalijasi penkiomis originaliomis receptų idėjomis, kuriose ridikėliai – neatsiejama dalis.
Sveikuoliški ridikėlių traškučiai
Toks sveikuoliškas užkandis, pasak A. Polenino, puikiai tiks kiekvienam vasariškam vakarėliui, taip pat tais atvejais, kai norisi ko nors skanaus, tačiau greitai paruošiamo ir nekenkiančio organizmui. Traškučiams paruošti reikės 20 vienetų ridikėlių, šaukšto alyvuogių aliejaus, šaukštelio kario, žiupsnelio druskos ir saldžiosios paprikos miltelių, taip pat šiek tiek juodųjų pipirų.
„Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir apipurkškite jį aliejumi. Ridikėlius supjaustykite kuo ploniau, idealu – daržovių pjaustykle. Suberkite juos į dubenį ir uždenkite maistine plėvele, tada pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 40 sekundžių, o ištraukę nupilkite skystį ir nusausinkite. Įpilkite nedaug aliejaus ir suberkite prieskonius, tada permaišykite ir išdėliokite ridikėlius ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, vienu sluoksniu. Įkaitintoje orkaitėje kepkite sausai 180 laipsnių temperatūroje 3–5 min., po to apverskite ir sumažinę temperatūrą iki 110 laipsnių, džiovinkite dar 10–15 minučių, kol ridikėliai taps traškūs. Traškučius reikėtų patiekti atvėsintus“, – rekomenduoja ekspertas.