Mugėje dalyvauja kulinarijos meistrai iš įvairiausių šalių, kurie kviečia ragauti įvairių nacionalinių valgių. Apsilankiusieji turi galimybę sužinoti jų ruošimo subtilybes ir receptūrų įvairoves.
Praeiviams nosį glosto vienas už kitą labiau kvepiantys pyragai ir naminės duonos, kvapą užima mėsos bei žuvies produktai ir įvairūs patiekalai, kurių galima paskanauti čia pat vietoje.
Įdomu tai, kad galima įsigyti pačiame Gedimino prospekte išrūkytos žuvies. Šalia prekystalio stovi rūkyklos būdelė, tad rūkyta žuvis pirkėjus pasitinka šviežut šviežutėlė.
O šamais prekiaujantis vyriškis iš Klaipėdos rajono siūlo ne tik šamus, bet ir jų konservus, ir net pačius šamo ikrus.
Smaližiams – šviežias medus, latviški, gruziniški, armėniški ir turkiški saldumynai, o troškulį numalšinti galima žolelių arbata ar namine gira.
Kaip iš gausybės rago – rudeninis derlius: įvairios uogos, daržovės, šviežių lazdyno riešutų kalnai...
Gedimino prospektas gyvas, žmonės zuja susibūrę ir ragauja viską iš eilės. Na, o be kulinarinių gėrybių, mugėje galima susipažinti su tautiniais papročiais ir buities tradicijomis.
Pasižvalgykite DELFI Maistas nuotraukų galerijoje, kokiais produktais ir už kiek šiemet prekiaujama Tautų mugėje.