6 porcijoms reikės:

  • 2 vidutinio dydžio pastarnokų
  • 2 vidutinio dydžio ropių
  • 150 g (~2 saujos) žalių žirnelių (gali būti šaldyti)
  • 150 g kopūsto
  • 2 l vandens
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 1 mažo poro
  • 1 arb. š. raudonosios paprikos miltelių
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 150 g skrudinto batono kubelių
  • druskos

Gaminimas:

  1. Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.
  2. Kopūstą supjaustome plonomis trumpomis juostelėmis.
  3. Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.
  4. Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min., vis pamaišydami.
  5. Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min., kol daržovės suminkštėja.
  6. Pabaigoje paragaujame, ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais.