6 porcijoms reikės:
- 2 vidutinio dydžio pastarnokų
- 2 vidutinio dydžio ropių
- 150 g (~2 saujos) žalių žirnelių (gali būti šaldyti)
- 150 g kopūsto
- 2 l vandens
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 1 mažo poro
- 1 arb. š. raudonosios paprikos miltelių
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 150 g skrudinto batono kubelių
- druskos
Gaminimas:
- Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.
- Kopūstą supjaustome plonomis trumpomis juostelėmis.
- Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.
- Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min., vis pamaišydami.
- Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min., kol daržovės suminkštėja.
- Pabaigoje paragaujame, ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais.