18
Kitas

„Paukščių pieno“ pyragas

„Mano močiutė Velykoms visada darydavo velykinį avinėlį iš sviesto ir kepdavo smetonišką „Napoleoną“. Nei vieno, nei kito neišmokau. Tiesiog tada dar nerūpėjo, o paskui jau buvo per vėlu.

O mūsų namuose kažkaip nenusistovėjo velykinis meniu. Kiekvieną kartą gaminu vis kitką, kas tuo metu ant bangos labiausiai būna. Nieko tokio, jei kartais ir tortukas iš prekybos centro ant stalo nusėda, tada šeimininkė mažiau pavargusi ir linksmesnė.
Zina Bružienė

Sakome, jog Velykos – ne Kūčios, kad prisirištume prie vienodų patiekalų. Nors paskutiniu metu desertų karalius yra senovinis „Paukščių pienas“ arba karališkas varškės pyragas. Jie minkšti, ne per saldūs, jei nesuvalgome, drąsiai gali šaldytuve pagyventi kelias dienas“, – sako populiari tinklaraštininkė.
18
Kitas

„Paukščių pieno“ pyragas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją