Rabarbarai turtingi vitaminais C, K1, jų sudėtyje taip pat yra mikroelementų – kalcio, magnio. Jie turtingi ir skaidulomis – 100 g rabarbarų yra net 2 g skaidulų.
Rabarbaruose yra ir antioksidantų: antocianinas bei proantocianidinas – itin svarbūs širdies ligų prevencijai.
Tiesa, rabarbarus atsargiau turėtų vartoti žmonės, turintiems polinkį inkstų akmenų susidarymui.
Kviečiame išbandyti 3 gardžiausiuskepinius su rabarbarais!
Rabarbarų pyragas – skaniausias, kokį tik teko ragauti
Rabarbarų sezonas įsibėgėjo, tad siūlome greitai pagaminamo rabarbarų pyrago receptą. Kepkite pyragą apie 1 valandą. Atvėsintą rabarbarų pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Reikės:
Sviestas 180 g
Cukrus 1 stiklinė
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 1.3 stiklinės
Vanilinis cukrus 1 pakelis
Rabarbarai 600 g
Miltai stiklinė
Cukrus stiklinė
Sviestas 50 g
Gaminimas:
* Rabarbarus nuplaukite, nulupkite žievelę, supjaustykite 0,5-0,8 cm gabalėliais.
* Sumaišykite sviestą su cukrumi ir vanile. Sudėkite kiaušinius, viską išmaišykite. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
* Į tešlą įmaišykite pusę rabarbarų. Paskirstykite tešlą ant formos, išlyginkite. Apibarstykite likusiais rabarbarais.
* Pabarstymui: rankomis sumaišykite miltus, cukrų ir šaltą sviestą, kad gautųsi trupiniai. Užbarstykite ant rabarbarų. Jei norite, pavuiršių apibarstykite migdolų drožlėmis.
* Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepkite pyragą apie 1 valandą, atvėsinkite formoje. Apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Keksiukai su rabarbarais
Nuostabūs grietinėlės skonio keksiukai su rabarbarais ir trupinių kepure. Jie nuostabiai skanūs ir labai tinkantys vasaros pradžiai atšvęsti.
Reikės:
Rabarbarai 175 g
Cukrus 175 g
Aliejus 2 šaukštai
Kiaušiniai 1 vnt.
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Grietinėlė riebi 125 ml
Miltai 200 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Rudasis cukrus 50 g
Kvietiniai miltai 50 g
Avižiniai dribsniai 25 g
Sviestas 50 g
Cinamonas 1 šaukštelis
Gaminimas:
* Pirmiausiai, prieš gerą pusvalandį iki kepimo, rabarbarus nulupau ir smulkiai supjausčiusi užpyliau cukrumi, kad išsiskirtų sultys.
* Tada iš cukraus, miltų, avižų ir sviesto rankomis minkydama pagaminau saldžius trupinius.
* Kai rabarbarai paleido sultis į juos supyliau grietinėlę, aliejų, įmušiau kiaušinį ir gerai išmaišiau šakute.
* Atskirame inde išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
* Miltų mišinį supyliau į skystąją dalį ir lengvai užmaišiau tirštą tešlą.
* Tešlą sukrėčiau į popierines keksiukų formas, jų viršų apibarsčiau pagamintais trupiniais ir kepiau apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje.
* Keksiukus aušinau ant grotelių. Vos spėjo praaušti, iškart ir buvo suvalgyti.
* Skanių keksiukų su rabarbarais!
Reikės:
Miltai 1 stiklinė
Sviestas 100 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Rabarbarai 4 vnt.
Pienas 1 stiklinė
Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Miltai 1 stiklinė
Cukrus 0.5 stiklinės
Gaminimas:
* Sviestą rankomis išminkykite su miltais, kad susidarytų gumulėliai, paskui įmuškite kiaušinį. Išklokite tešlą ant dugno ir ant riebalais išteptos kepimo formos kraštų ir pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą.
* Tada išklokite dugną sviestiniu popieriumi, ant viršaus priberkite pupelių (kad neišsipūstų tešla) ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 – 15 min.
* Trynius, 2 šaukštus miltų ir cukrų gerai ištrinkite. Užvirinkite pieną, supilkite į jį su cukrumi ištrintus tynius ir maišydami virkite 5 min. ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
* Formą iš tešlos užpildykite atvėsusiu plikytu kremu, į j5 tolygiai panardinkite rabarbarų gabalėlių.
* Tada 10 min. pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Skanaus!