Daugelio mėgstamose bulvėse gausu ląstelienos, vitamino C ir kalio.
Portale healthyfood.com skelbiama, kuo skiriasi daugelio mėgstama bulvių košė ir orkaitėje keptos bulvės:
Bulvių košė
Porcijoje bulvių košės, gamintos su pienu ir sviestu yra:
- 238 kalorijos,
- 5,7g baltymų,
- 12,5 g riebalų,
- 8,2 g sočiųjų riebalų,
- 24,2 g angliavandenių,
- 2,2 g ląstelienos,
- 125 mg druskos.
Orkaitėje keptos bulvės
200 g orkaitėje keptų bulvių yra:
- 276 kalorijos,
- 5,8 g baltymų,
- 7,2 g riebalų,
- 0,6 g sočiųjų riebalų,
- 44,2 g angliavandenių,
- 0,4 g cukraus,
- 86 mg druskos.
Verdiktas:
Šioje dvikovoje laimi keptos bulvytės.
Orkaitėje keptose bulvėse mažiau sočiųjų riebalų ir druskos; ir vieno, ir kito reikėtų vartoti mažiau, saugant širdį. Deja, bulvių košėje nemažai sočiųjų riebalų, tiesa, galite dėti į bulvių košę ne sviesto, šaltai spausto alyvuogių aliejaus.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją