Daugelio mėgstamose bulvėse gausu ląstelienos, vitamino C ir kalio.

Portale healthyfood.com skelbiama, kuo skiriasi daugelio mėgstama bulvių košė ir orkaitėje keptos bulvės:

Bulvių košė

Bulvių košė

Porcijoje bulvių košės, gamintos su pienu ir sviestu yra:

  • 238 kalorijos,
  • 5,7g baltymų,
  • 12,5 g riebalų,
  • 8,2 g sočiųjų riebalų,
  • 24,2 g angliavandenių,
  • 2,2 g ląstelienos,
  • 125 mg druskos.
Orkaitėje keptos bulvės

200 g orkaitėje keptų bulvių yra:

  • 276 kalorijos,
  • 5,8 g baltymų,
  • 7,2 g riebalų,
  • 0,6 g sočiųjų riebalų,
  • 44,2 g angliavandenių,
  • 0,4 g cukraus,
  • 86 mg druskos.


Verdiktas:

Šioje dvikovoje laimi keptos bulvytės.

Orkaitėje keptose bulvėse mažiau sočiųjų riebalų ir druskos; ir vieno, ir kito reikėtų vartoti mažiau, saugant širdį. Deja, bulvių košėje nemažai sočiųjų riebalų, tiesa, galite dėti į bulvių košę ne sviesto, šaltai spausto alyvuogių aliejaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją