Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas.

Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Maltinukai su morkomis, avinžirniais ir bolivine balanda

Reikės:

  • 3 virtų morkų
  • pusės puodelio avinžirnių
  • pusės puodelio bolivinės balandos kruopų
  • kario prieskonių
  • kalendros
  • aliejaus kepimui
  • kukurūzų traškučių trupinių ar džiuvėsėlių
  • sojų padažo
  • šaukšto tahinio pastos arba riešutų sviesto

Gaminimas:

  1. Sutrinkite virtas morkas, avinžirnius (virtus arba mirkytus) ir visus prieskonius šakute.
  2. Trintuvu sutrinkite gerai išmirkytas arba virtas ir atvėsintas bolivinės balandos kruopas.
  3. Viską sumaišykite.
  4. Įdėkite kukurūzų ar džiūvėsėlių tirštai konsistencijai gauti, formuokite norimo dydžio maltinukus ir kepkite.

Siūlome patiekti su salotomis, daržovių ar kruopų garnyru arba tiesiog dėti ant duonos.

Skanaus!

Receptu pasidalijo tinklaraštis „Magic mushrooms“.