Kosmetologė aptarė kiekvieną ingredientą, kuris šiandien dažnai randamas priemonėse nuo raukšlių. Kiek jis veiksmingas, nuo kokio amžiaus pradėti jį naudoti, su kuo derinti, o su kuo - ne.

Retinoidai

Į retinoidų grupę įeina tretinoinas, izotretinoinas, adapalenas. Šios medžiagos skiriamos sisteminiam gydymui, medicininiams tikslams. Retinolis – taip pat priklauso retinoidams, tačiau nereikalauja gydytojo recepto, ir yra puiki kosmetinė priemonė kovojant ne tik prieš raukšles, bet ir veikia prieš uždegimiškai. Retinolis neretai priskiriamas ir prie antioksidantų dėl savo antioksidacinių savybių. Jis aktyvuoja odos regeneraciją ląstelių lygmenyje, didina elastingumą ir stangrumą, stimuliuoja hialurono sintezę. Retinolį kaip prevencinę priemonę nuo raukšlių rekomenduojama pradėti naudoti ne ankščiau nei nuo 25 metų.

Alfa hidroksi rūgštys

Alfa hidroksi rūgščių grupei priklauso glikolio, citrinų, vyno, obuolių, pieno ir kt. rūgštys. Iš šių rūgščių mažiausią molekulę turinti glikolio rūgštis, pasižymi savo skvarbumu. Tai reiškia, kad lyginant su kitomis rūgštimis intensyviau skatina odos regeneraciją, kolageno sintezę, švelnina odos pigmentaciją ir mažina uždegimines reakcijas. Klaidinga nuomonė, kad rūgštys subalansuotos riebiai – problematiškai odai, pavyzdžiui pieno rūgštis dėl savo molekulinės struktūros tinkama turintiems jautrią odą. Nėra amžiaus scenzo dėl rūgštinių produktų naudojimo, nes dėl savo priešuždegiminių savybių rūgštiniai preparatai skiriami ir paaugliams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)