Pirma taisyklė, kurią akcentuoja puslapio „Blizganti tvarka“ autorė Vestina – langų nereikėtų valyti saulėtą dieną. Langų valiklis džiūsta per greitai ir palieka dryžius, tad geriau šio darbo imtis kai apsiniaukę.

Ir vis tik minėtas langų valiklis, anot Vestinos – ne visada geriausia valymo priemonė. Pašnekovė tikina, kad jei langai purvinesni, puikiai tinka kibire užsimaišyti vandens ir acto mišinį (santykiu 1:1).

„Reikėtų valyti langus pamirkius kempinę į mišinį. Dažnai tiek ir užtenka, bet jei lieka dryžių, galima papildomai pereiti su įprastu langų valikliu“, – sako specialistė.

Anot specialistės, langų valymą galima palengvinti keliomis gudrybėmis

Vestina pamini ir dar kelis svarbius akcentus – štai prieš valant langus iš pradžių reikėtų pasirūpinti langų rėmų ir palangių švara, o tik paskiausiai imtis stiklų šveitimo.

„Anksčiau būdavo populiaru valyti langų stiklus su laikraščiu, bet tai nėra efektyviausias būdas – juk dabar yra tam puikiai tinkančių šluosčių, specialių popierinių rankšluosčių (mėlyno atspalvio), tad spaudą geriausia naudoti pagal paskirtį. Taip pat verta žinoti, kad nešvarumus geriau pašalina ne šaltas, o šiltas vanduo – bet ne per karštas, nes toks labai greitai džiūsta, garuoja ir lieka visų taip nekenčiami dryžiai“, – tikina Vestina.

Pašnekovė rekomenduoja iš pradžių valyti vidinį stiklą – šis darbas dažnai būna lengvesnis ir greitesnis. Tuomet, anot jos, geriau matysis ir nešvarumai, likę ant išorinio stiklo.

„Yra nemažai nebrangiai kainuojančių įrankių, kurie gali gerokai palengvinti darbą. Tai rankinis langų valytuvas, elektriniai vandens siurbliukai – pastarieji labai gerai nuvalo ir susiurbia vandenį, nepalikdami jokių dryžių. Jie turi ilgus kotus, tad be vargo pasieksite net ir tolimiausius kampus“, – privalumus vardija Vestina.

Trumpas vaizdo įrašas apie langų valymo svarbą:

Specialistė ragina nepamiršti, kad langų švara priklauso ir nuo valymo reguliarumo. Pasak Vestinos, langus geriausia valyti bent du kartus per metus – rudenį ir pavasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją