Greitai paruošiami makaronai buvo išrasti 1958 metais Japonijoje. Pagrindinės jų sudedamosios dalys yra miltai, krakmolas, vanduo, druska ir šarminis mineralinis vanduo, kartu prie makaronų patiekiami prieskoniai ir aliejinis mišinys. Sveikos mitybos šalininkai visame pasaulyje sutinka, kad toks maistas nėra palankus mūsų sveikatai. Pavyzdžiui, Pietų Korėjoje, kurioje greito paruošimo makaronų suvartojimas vienam gyventojui yra itin aukštas (74 porcijos per metus), šis patiekalas yra siejamas su nutukimu ir kardiometaboliniu sindromu.

Aptarkime, kas konkrečiai įeina į tokių makaronų sudėtį ir kas labiausiai kenkia sveikatai.

Greitai paruošiami makaronai SUN YAN, vištienos skonio

Sudedamosios dalys: greitai paruošiami makaronai (92 proc.): kvietiniai miltai, palmių aliejus, bulvių krakmolas, druska, tešlos kildinimo medžiagos: natrio ir kalio karbonatai. Sultinys (8 proc.): druska, aromato ir skonio stiprikliai: E621, E635; cukrus, maltodekstrinas, kvapiosios medžiagos, česnakai, aitriosios paprikos, svogūnų laiškai, rapsų aliejus, ciberžolės, dažiklis E150c.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)