Reikės:

  • Apie 300 g „Norfa“ mėsinės sausai brandintos jautienos antrekoto,

  • 1 poro,

  • 10 g šviežios kalendros,

  • 10 g petražolių,

  • 5 g džiovintų laiškinių česnakų,

  • 5 g džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių,

  • 50 ml alyvuogių aliejaus,

  • 5 g balzaminio acto,

  • aliejaus kepimui,

  • druskos, pipirų.

Gaminimas:

Susmulkintas prieskonines žoleles – kalendrą ir petražoles – sudėkite į dubenėlį. Užberkite druskos, aitriųjų paprikų ir laiškinių česnakų. Ant žolelių užpilkite alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto. Viską išmaišykite.

Įkaitinkite kepsninę su grotelėmis. Ant jos dėkite druska ir pipirais apibarstytą jautienos antrekotą. Iš abiejų pusių kepkite mėsą iki 5 minučių. Nuėmę mėsą nuo kepsninės, uždenkite ją folija ir leiskite kepsniui „pailsėti“ dar 5 minutes.

Per tą laiką ant kepsninės apkepkite perpjautą ir lašeliu kepimo aliejaus apteptą porą.

Mėsai šiek tiek atvėsus, supjaustykite ją plonomis juostelėmis. Patiekite su žolelių padažu ir poru.