Atrasti naujus skonius padės egzotiniai vaisiai ir uogos

Pasigaminti ikoniškus kokteilius namuose patiems tikrai nesudėtinga. Tam nereikia nei specialios įrangos, nei ypatingų ingredientų – tik šiek tiek fantazijos ir improvizacijos, mat net ir klasikinė Margarita, Pinakolada ar gaivinantis Mojito kokteilis kaskart gali sužibėti vis naujomis skonio natomis.

„Naujųjų metų išvakarėse pirkėjai krepšelius pildo ne tik putojančiais gėrimais, bet ir visokiais kokteiliams tinkamais ingredientais – nuo natūralių sulčių iki gėrimams maišyti tinkamų įvairių skonių tonikų bei sirupų. Juos papildo ir egzotiški vaisiai bei uogos, kurių pasirinkimas mūsų prekybos tinkle gausus visus metus. Nuo sodraus skonio gervuogių ar saldžių braškių iki iš tolimųjų kraštų atvykusių prisirpusių mangų, papajų ar pasiflorų“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Mėgstamos uogos ar vaisiai kokteiliams suteiks gaivumo, tačiau gardinti juos galima ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis – čiobreliais, bazilikais, rozmarinais ar mėtomis – suteikiančiomis dar subtilesnio skonio. Jeigu norisi stipriau išreikšto poskonio – galima naudoti ir įvairius prieskonius, pavyzdžiui, cinamoną ar gvazdikėlius.

Jeigu norite gaivesnio gėrimo – į jį galite įdėti daugiau mėtų, įpilti mineralinio vandens arba ledukų. Jeigu rūgštesnio – į kokteilį įspauskite citrinų arba žaliųjų citrinų sulčių. Jeigu mėgstate aštresnius skonius – tam puikiai tiks imbierinio alaus skonio gėrimai arba šviežiai tarkuotas imbieras. Tiems, kurie nori saldžiau – reikėtų rinktis sulčių, vaisvandenių, medaus, kokteiliams pasaldinti puikiai tinka klevų ar agavų sirupai.

3 nealkoholiniai kokteiliai Naujų metų nakčiai

Ne tik prabangiai atrodys taurėje, bet ir džiugins savo skoniu – šie trys ikoniški, visame pasaulyje žinomi ir pamėgti kokteiliai taps tikra jūsų Naujų metų vakarėlio pažiba.

Ledinė braškinė Margarita


Reikės:

  • 8-10 braškių
  • 1 laimo
  • 40 ml apelsinų sirupo
  • 150 g ledukų

Taurių kraštą patepkite laimo skiltele ir apvoliokite cukruje – tai papuoš jūsų taurę. Braškes nuplaukite, sudėkite į plaktuvą kartu su ledukais, įpilkite sirupo (galite drąsiai eksperimentuoti ir su kitais skoniais), įspauskite maždaug pusės laimo sultis. Viską išplakite ir perpilkite į taurę – Margarita savo tekstūra turėtų priminti šerkšną.

Egzotinė Pinakolada


Reikės:

  • 1 banano
  • 1/3 ananaso
  • 150 ml ananasų sulčių
  • 100 ml kokosų pieno
  • 50 gramų ledo

Į plaktuvą sudėkite bananus, ananaso gabaliukus, ledukus. Supilkite ananasų sultis ir kokosų pieną. Viską gerai sutrinkite ir perpilkite į ananaso gabaliuku papuoštą taurę. Kokteilį drąsiai galite gardinti ir kitais egzotiniais vaisiais – saldumo suteikiančiais melionais, ličiais ar gaivinančios rūgštelės turinčiomis pasifloromis.

Pasiflorų Mojito

Reikės:

  • 150 ml toniko
  • 2 šaukštelių rudojo cukraus
  • ½ laimo sulčių
  • 1 pasifloros
  • saujelės mėtos
  • 100 gramų skaldytų ledukų

Nedideliame indelyje gerai išmaišykite cukrų ir maždaug pusę išspausto laimo sulčių. Mišinį perpilkite į taurę, ten pat sudėkite skaldytus ledukus. Maždaug saują šviežių mėtų lapelių patapšnokite tarp delnų – tai padės mėtos skoniui atsiskleisti – ir suberkite į taurę. Sudėkite ten pat pasifloro minkštimą, viską užpilkite toniku ir gerai išmaišykite, kad cukraus likučiai ištirptų.

Šaltinis
Temos
Projektas „Iš lėto į Kalėdas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją