„Absoliuti dauguma į „Iki“ parduotuvių lentynas patenkančios šviežios mėsos atkeliauja iš Lietuvos gamintojų. Kalbant apie sveriamos šviežios mėsos skyrius – visa juose esanti vištiena, kiauliena, jautiena, veršiena yra tik lietuviškos kilmės. Tai svarbu dėl šviežumo, nes kuo trumpesnė jos pristatymo grandinė, tuo mėsa šviežesnė. Be to, Lietuvos tiekėjai taiko itin aukštus standartus paukščių ir gyvulių auginimo sąlygoms“, – pabrėžia V. Budrienė.
Platus mėsos ir žuvies asortimentas
Kalbant apie šviežią ir jau supakuotą mėsą „Iki“ savitarnos lentynose – čia taip pat dominuoja lietuviška kilmė. Jose esanti jautiena ir antiena yra tik lietuviška, o vietinių gamintojų vištiena savitarnos lentynose sudaro net 96 proc., o kiauliena – 92 proc. reguliaraus asortimento.
Beje, sveriamose vitrinose esanti „Iki“ jautiena yra ypatinga ne tik dėl 100 proc. lietuviškos kilmės. Iš tiesų ji yra 5 dienas brandina buliaus mėsa. Svarbu ir tai, jog visa mėsa šio tinklo parduotuvėse yra tiekiama net 6 kartus per savaitę – taigi visuomet yra šviežia.
„Iki“ rūpinasi ir žuvies gerbėjais – ypatingą dėmesį skiria plačiam šviežios žuvies ant ledo asortimentui ir kiekvieną mėnesį pristato vis kitą žuvies rūšį. Beje, karpis „Iki“ parduotuvėse – tik lietuviškas.
Be to, net 27-iose „Iki“ parduotuvėse yra rūkyklos, kuriose darbuotojai patys rūko žuvį, pavyzdžiui, skumbrę, ešerį.
Vištiena be antibiotikų
Dėl itin aukštų kokybės standartų visa „Iki“ sveriamose vitrinose parduodama reguliaraus asortimento šviežia vištiena yra užauginta be antibiotikų. Tuo tarpu norintys įsigyti be antibiotikų užaugintą ir 100 proc. lietuviškos kilmės, tačiau jau sufasuotą vištieną – savitarnos lentynose gali rinktis IKI prekių ženklu pažymėtą vištieną.
„Viskas labai paprasta. Jei paukštis buvo užaugintas be antibiotikų, jis nesirgo, vadinasi, buvo tinkamai laikytas ir šertas. Visavertis lesalas, tausojančios ir streso nekeliančios auginimo sąlygos yra svarbios ne tik gyvūnų gerovei, bet ir mėsos kokybiniams duomenims“, – sako V. Budrienė.
Be to, anot „Iki“ komunikacijos vadovės, IKI prekių ženklu pažymėta smulkinta vištiena parduotuvių savitarnos lentynose yra tiesiog smulkinta mėsa, o ne faršas.
Ji atkreipia dėmesį, kad faršas ir smulkinta mėsa nėra tas pats. Pastaroji yra tiesiog nukaulinta ir susmulkinta šviežia vištiena, kurios sudėtyje gali būti tik iki 1 proc. druskos. Tuo tarpu faršas jau yra priskiriamas mėsos pusgaminių kategorijai, kurio sudėtyje gali būti įvairiausių priedų: vandens, sojos baltymų, krakmolo, aromatinių medžiagų.
Su „Iki“ kortele – gerokai pigiau
Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės, nuo kovo 13 iki kovo 19 d. į geriausių kainų pasiūlymus patenka itin daug nuolaidų mėsai ir žuviai. Pavyzdžiui, šviežiai viščiukų broilerių filė šiuo metu taikoma 40 proc. nuolaida – pateikus „Iki“ kortelę, ji kainuoja tik 2,99 Eur/500 g. Norintiems įsigyti visą paukštį, pasiūlymas taip pat yra. Be antibiotikų užauginti „Rumšiškių paukštyno“ viščiukai broileriai „Iki“ parduotuvėse dabar kainuoja net 45 proc. pigiau – vos 2,99 Eur/kg.
„Iki“ parduotuvėse gausu pasiūlymų ir jautienai. Pavyzdžiui, pateikus „Iki“ kortelę, IKI smulkinta jautiena dabar kainuoja 2,49 Eur/450 g, o troškinimui skirta IKI jautienos mėsa – 2,99 Eur/400 g.
Šiuo metu „Iki“ parduotuvėse, kuriose yra šviežios žuvies ledo vitrina, sutaupyti gali ir žuvies skanautojai. Nuolaidos taikomos atitirpintiems juodiesiems paltusams be galvų, atitirpintai skraidkalmarių filė be odos, atvėsintoms neskrostoms auksaspalvėms doradoms su galvomis. Mėgstantiems riebią žuvį verta rinktis šviežią šamo filė su oda. Pateikus „Iki“ kortelę, šią žuvį dabar įsigysite vos už 3,49 Eur/200 g.
Be to, visą kovą bus taikoma speciali kaina fasuotai IKI atlantinių lašišų filė – ją iki pat mėnesio pabaigos galima įsigyti vos už 4,99 Eur/250 g.