Prieš debatus tų pačių žmonių nuomonės buvo pasiskirsčiusios po lygiai: 50 proc. teigė, kad geriau pasirodys K. Harris, ir 50 proc. statė už D. Trumpą.

CNN pabrėžia, kad reikia turėti omeny, jog šios konkrečios apklausos rezultatai atspindi tik debatus stebėjusių žiūrovų, o ne viso elektorato nuomonę.

Įdomu tai, kad 6 proc. didesnė apklausoje dalyvavusios debatų auditorijos dalis laikė save respublikonų, o ne demokratų šalininkais. Tai reiškia, kad, lyginant su visais šalyje užregistruotais rinkėjais, debatų stebėtojai yra maždaug 4 proc. labiau linkę remti respublikonus.

Paskelbti apklausos rezultatai rodo, kad nuo birželio situacija pasikeitė: po D. Trumpo ir Joe Bideno debatų, 67 proc. žiūrovų tvirtino, kad D. Trumpas buvo pranašesnis už savo varžovą demokratą, ir 33 proc. manė kitaip. O štai 2020 ir 2016 metais J. Bidenas ir Hillary Clinton, debatų stebėtojų nuomone, pranoko D. Trumpą per visus pasirodymus.

CNN apklausa buvo atlikta teksto žinutėmis. Joje dalyvavo 605 užregistruoti JAV rinkėjai, kurie, kaip patys teigė, antradienį stebėjo debatus, taigi, apklausos rezultatai atspindi tik debatų žiūrovų nuomonę. Respondentai buvo atrinkti prieš debatus. Juos atrinko visuomenės nuomonės tyrimo firma SSRS. Debatų stebėtojų apklauso rezultatų paklaida – 5,3 proc.

JAV prezidentas Joe Bidenas po debatų, kuriuose jo viceprezidentė K. Harris stojo į akistatą su savo varžovu D. Trumpu, pareiškė, kad įrodė, jog ji yra geriausias pasirinkimas vesti Jungtines Valstijas į priekį.

„Viceprezidentė K. Harris įrodė, kad ji yra geriausias pasirinkimas vesti mūsų šalį į priekį. Mes negrįšime atgal“, – tinkle „X“ parašė J. Bidenas.

Jis kartu pažymėjo, kad debatai „nė iš tolo nebuvo lygūs“.

Antradienį kandidatai į JAV prezidento postą K. Harris ir D. Trumpas surėmė ietis debatuose. Jie aptarė įvairius klausimus – nuo ekonomikos ir infliacijos iki abortų, rasės ir Ukrainos.

JAV prezidento rinkimai vyks lapkričio 5-ąją.