Pirmiausia dėl to, kad gaminami su manų kruopomis – jos, naudojamos ruošiant maistą, atlieka kepimo miltelių funkciją, todėl virtinukai tampa purūs, dailiai išsipučia. Išvirti jie apvoliojami kepintų duonos trupinių, cinamono ir cukraus mišinyje. Varškėtukus vasarą galima įdaryti mėgstamomis uogomis arba kaulavaisiais – skanu ir su braškėmis, ir abrikosais.
2022.03.16 09:57
Ukrainietiški varškėtukai hombovtsi: tik septyni ingredientai ir ypatingas skonis
www.DELFI.lt
FOTO:
Jeigu jau pradėjote skaityti, bet dvejojate, ar verta tai daryti toliau, norėčiau akcentuoti: mano honoraras už šį straipsnį bus paaukotas vienai iš ukrainiečius remiančių pagalbos organizacijų. Tikiu, kad kiekvienas galime būti naudingi savaip, o maistas turi galių vienyti. Šis patiekalas, labai mėgstamas Ukrainos Karpatų regione, turi vengriškas šaknis, nes šalyje istoriškai susimaišė skirtingų valstybių kulinarinės patirtys. Hombovtsi, nors ir labai primena mūsiškus virtus varškėtukus, kuriuos tiek vaikystėje, tiek ir dabar tebešveičiame pasigardžiuodami su grietine, kiek kitokie.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją