Ketogeninė mityba: valgau riebiai ir svoris krenta
(19)Pastaruosius septyniasdešimt metų nuosekliai tunkanti žmonija yra įtikinta, kad antsvorio, cukrinio diabeto ir širdies ligų epidemiją sukuria maiste esantys riebalai. Įnėrę į dietų pasaulį pirmiausia randame rekomendacijas valgyti liesus maisto produktus, stipriai riboti suvartojamas kalorijas, o maisto prekių parduotuvių lentynos lūžta nuo nuriebintų ir sveikesnėmis vadinamų alternatyvų: dietinių košių, liesų varškių ir jogurtų, neriebių mėsos ir žuvies gabalėlių. Visgi, kodėl kovojantiems su antsvoriu ir vartojantiems vien tik liesus produktus vis tiek sudėtinga atsikratyti nepageidaujamų kūno riebalų lengvai, sveikai ir visam laikui? Ir kodėl žmonijos nutukimo kreivės pradėjo grėsmingai kilti tada, kai buvo patvirtintos naujosios sveikos mitybos gairės, eliminuojančios riebalus iš rekomenduojamo maisto raciono?