„Šis receptas yra mano atradimas! Sugalvotas visai netyčia, nes gaminau Anthony Bourdain įkvėptus sumuštinius su mortadela, sūriu ir pistacijomis. Kai pasidariau pistacijų masę, kilo mintis, kodėl jos šiek tiek jos nepakeitus ir nepavertus į marinatą vištienai? Drąsiai galiu sakyti, kad eksperimentas pavyko puikiai! Pavalgėme neįtikėtinai skaniai“, – sako Indrė ir dalijasi receptu.
Vištienos iešmelius patiekė su ryžiais ir salotomis.
Vištienos iešmeliai pistacijų marinate
Reikės:
• 200–300 g vištienos krūtinėlės (galima rinktis ir blauzdelių mėsą – vėrinukai gausis sultingesni)
Marinatui:
• 50 g kepintų pistacijų
• 1/2 citrinos sulčių
• šie ktiek citrinos žievelės
• 2 česnako skiltelės
• 30–40 ml alyvuogių aliejaus
• saujos špinatų
• 1 aitriojo pipiro
• 50 g parmezano sūrio
• druskos pagal skonį
• juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
1. Pirmiausia supjaustykite vištieną nedideliais gabaliukais.
2. Visus ingredientus marinatui sudėkite į virtuvinį trintuvą, viską gerai sutrinkite. Jei masė išeina gan sausa, įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus. Ji neturi būti labai skysta, bet ir netiršta.
Pamarinuokite vištieną apie 1 valandą arba ilgiau.
Iki kepimo likus pusvalandžiui ar valandai medinius iešmelius pamerkite vandenyje. Tokiu būdu kepdami jie nedegs.
Suverkite vištieną ant iešmelių ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Patiekite su salotomis ir ryžiais.
Skanaus!