„Visi važiuodavo pas Levickį (užeiga prie autostrados važiuojant iš Klaipėdos Kauno link – red.) valgyti jo šašlykų. Iš pradžių recepto man sakyti nenorėjo, bet galų gale išdavė. Taigi jau 20 metų šašlykus gaminu tik su alumi, o visi paragavusieji giria, kad mėsytė minkšta, švelnaus skonio, norisi valgyti ir valgyti“, – šypsosi Virginijus.
Geriausia, anot jo, šašlykams rinktis kiaulienos sprandinę. Galima kepti ir kumpį arba netgi pamaišyti – pusę sprandinės, pusę kumpio.
Pašnekovas išduoda ir daugiau paslapčių. Jei neturite laiko mėsą marinuoti ilgai ir norite paspartinti procesą, įpjaustykite nuluptą kivį. Tik nepadauginkite – 2 kg mėsos pakaks vieno ar dviejų vaisių ir laikykite ne ilgiau kaip pusvalandį, kitaip mėsa tiesiog ištiš, įspėja Virginijus.
Savo firminiu receptu jis sutiko pasidalinti ir su DELFI Maistas.
Reikės:
- 2 kg kiaulienos
- 1,5 kg svogūnų
- šašlykų prieskonių
- šiek tiek druskos
- 1 nepilnos skardinės alaus
- 1–2 kivių (nebūtina)
- 1 citrinos (nebūtina)
Gaminimas:
- Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūnus – pusžiedžiais.
- Viską sudėkite į dubenį, pagardinkite prieskoniais, druska, išmaišykite ir užpilkite alumi. Dėl papildomo aromato galima įspausti citrinos. Šiame marinate mėsą užtenka palaikyti 3–4 valandas, galima ir pernakt.
- Kepdamas Virginijus mėgsta mėsą papildomai pašlakstyti alumi ir likusiu svogūnų marinatu.
Skanaus!