Bulvių išlaikymas
Nuskusti galima kiek tik jums reikės bulvių visai savaitei, o sunaudoti jas iškart – visai nebūtina. Nuskustas žalias bulves tereikia užmerkti šaltame vandenyje ir taip jos išlaikys šviežumą bei nepajuoduos.
Pavyzdžiui, galite sekmadienį priskusti pilną dubenį bulvių, vakarienei panaudoti tik kelias, o likusias – užpilti šaltu vandeniu ir dubenį pastatyti į šaldytuvą. Kitomis dienomis, kaskart, kai patiekalui prireiks bulvių, jums pakaks atidaryti savo šaldytuvą ir nebereikės skusti.
Salotos šaldytuve
Jei pagaminote visą dubenį salotų, bet per pietus susivalgė ne viskas, nebijokite, kad šios laikomos pažliugs. Visas salotas, kurias norite išlaikyti nepavandenijusias, tereikia žinoti, kaip uždengti.
Salotas sudėkite į dubenį, ant jų užklokite lapą sviestinio popieriaus, o viršų uždenkite plėvele. Salotoms drėkstant visą drėgmę sugers popierius – taip jos išliks sausos ir šviežios.
Pomidorų lupimas
Manėte, vienintelis būdas nulupti pomidorus – plikyti juos karštu vandeniu? Nebūtinai. Daugiau kvapnumo išlaikysite, jei pašalinę pomidorų kotelius sudėsite pomidorus į skardą ir 15-20 min. patalpinsite į orkaitę.
Kaisdami orkaitėje jie prireikus taip pat lengvai nusimes odelę, tik dar ir išlaikys savo kvapą bei sultingumą.