Laukia ypatingi pietūs, jei jiems gaminsite kiaulienos šonkaulius su bulvių koše. Minkšta sultinga mėsa ir lyg aksominė bulvių košė sukurs nepamirštamą laiką su artimaisiais, tikina virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Kiaulienos šonkaulius su bulvių koše ragaukite, kol patiekalas karštas.

Gaminimo eiga

* „Iki ūkis“ bulves nulupkite, supjaustykite gabaliukais, suberkite į puodą ir virkite 15 minučių.

* Į indą sudėtus „Iki“ kiaulienos šonkaulius „Grill party“ supjaustykite gabalais ir aptepkite adžika padažu, apibarstykite granuliuotu česnaku, kumino sėklomis, pagardinkite druska bei pipirais. Kitą šonkaulių pusę taip pat ištepkite adžikos padažu.

* Šonkaulius užpilkite vištienos sultiniu, uždenkite folija ir kepkite 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.

* Nuo išvirusių bulvių nupilkite vandenį, pridėkite „Iki“ sviesto, įpilkite pieno, pagardinkite druska, pipirais, įpilkite vištienos sultinio ir sutrinkite iki vientisos masės.

* Iškepusius šonkaulius dėkite ant įkaitinto grilio ir apkepkite iš abiejų pusių. Kepdami dar aptepkite nuo keptų šonkaulių susidariusiu padažu.

* Į lėkštę dėkite bulvių košės, ant šios užpilkite nuo keptų šonkaulių susidariusio padažo ir uždėkite šonkauliukų. Apibarstykite smulkintu laiškiniu svogūnu ir patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai