Pirmąjį tašką jame iškovojo turnyro debiutantai Rygos RFS futbolininkai, kurie namuose išplėšė lygiąsias 2:2 (1:2) su Stambulo „Galatasaray“.

Šeimininkai pirmojo kėlinio pabaigoje atsiliko 0:2, tačiau Janis Ikauniekas dar iki pertraukos, 40 min., sugebėjo sušvelninti komandos atsilikimą, o antrojo kėlinio pradžioje, 55 min., Laša Odišaria ir išlygino rezultatą.

RFS yra vos antroji Latvijos – o kartu ir visų trijų Baltijos šalių – ekipa, pasirodžiusia pagrindiniame UEFA Europos lygos turnyre. Į jį rygiečiai iškopė lemiamame atrankos etape netikėtai po 11 m baudinių serijos eliminavę Nikosijos APOEL iš Kipro.

Pirmasis prieš 15 metų kelią praskynė „Ventspils“ klubas, surinkęs 3 taškus per šešis mačus ir grupėje likęs paskutinis.

Šiame UEFA Europos lygos sezone latvių dar laukia rungtynės su Frankfurto „Eintracht“, Briuselio „Anderlecht“, Salonikų PAOK, Tel Avivo „Maccabi“, Amsterdamo „Ajax“ ir Kyjivo „Dinamo“.

Antruoju tašku džiaugėsi „Premier“ lygos grandas „Manchester United“, svečiuose sužaidęs 3:3 (2:1) su „Porto“. Apžvalgą žiūrėkite čia.

Marcusas Rashfordas (7 min.) ir Rasmusas Hojlundas (20 min.) smūgiais į artimąjį vartų kampą greitai išvedė saviškius į priekį 2:0, tačiau Pepe įvartis (27 min.) ir Samuelio Omorodiono dublis (34 ir 50 min.) pavertė viską aukštyn kojomis.

Maža to, 81 min. antrą geltoną kortelę dėl aukštos pakeltos kojos užsidirbo Bruno Fernandesas ir svečiai liko mažumoje. Visgi 90+1 min. juos po kampinio išgelbėjo galva pasižymėjęs Harry Maguire’as.

Tuo metu Anglijoje „Man United“ neseniai net 3:0 nuskriaudęs Londono „Tottenham Hotspur“ Budapešte 2:1 (1:0) įveikė vietos „Ferencvaros“ ir įsirašė antrą pergalę iš eilės.

Nesėkmę išvykoje patyrė „Roma“, kuri 0:1 (0:1) nusileido švedų „Elfsborg“.

Po dviejų turų pirmauja po 6 taškus sukaupę Romos „Lazio“, „Lyon“, „Tottenham“, Bukarešto FCSB ir „Anderlecht“.

Primename, kad kaip ir kiti UEFA turnyrai, šį sezoną Europos lyga pasitiko su nauja reguliaraus sezono sistema.

36 komandos nebėra suskirstytos į grupes ir pirmame etape visos konkuruoja bendroje lentelėje.

Po aštuonių dvikovų su burtų lemtais varžovais į atkrintamąsias varžybas iškops 24 klubai. Tiesa, 9-24-ą vietas užėmusios ekipos dar grumsis preliminariame jų etape.

Pergalingai UEFA Europos Konferencijų lygos kampaniją pradėjo „Astana“.

Kazachstano atstovai namuose 1:0 (1:0) palaužė „Bačka Topola“ kolektyvą iš Serbijos, o vienintelio įvarčio autoriumi tapo Lietuvos rinktinės gynėjas Kipras Kažukolovas, 15 minutę po kampinio pasižymėjęs galva.

Tris taškus į savo kraitį įsidėjo ir Valdo Dambrausko treniruojama Nikosijos „Omonia“, kuri savo stadione 4:0 (0:0) pranoko Reikjaviko „Vikingur“.

Savo ruožtu Londono „Chelsea“ 4:2 (1:0) susitvarkė su belgų „Gent“.