Anksčiausiai dvejomis rungtynėmis prasidėjo vyrų futbolo turnyras, kuriame iš viso dalyvauja 16 komandų.

B grupėje, kurioje dar kovos Irakas ir Ukraina, paskutinę akimirką išsigelbėjo Argentinos rinktinė, kuri Sent Etjene 2:2 (0:1) išplėšė lygiąsias su Maroko futbolininkais.

Abu kartus afrikiečių gretose pasižymėjo puolėjas Soufiane’as Rahimi (45+2 ir 51 min. iš 11 m). Įdomu, kad prieš pat ilgąją pertrauką geltoną kortelę dėl nesportinio elgesio užsidirbo Bilalas El Khannoussas, kuris, švęsdamas komandos įvartį, taip spyrė į kampinio vėliavėlę, kad šios kotas perlūžo pusiau.

Skirtumą antro kėlinio viduryje sušvelnino ir argentiniečiams viltį suteikė Giuliano Simeone (68 min.), o tašką padovanojo 90+16 min. po varžovų baudos aikštelėje kilusios sumaišties nuo skersinio atšokusį kamuolį galva tiksliai smūgiavęs Cristianas Medina.

Paryžiaus olimpinės žaidynės startavo ne be neramumų – į aikštę bėgo fanai ir lėkė buteliai

„Manchester City“ klubo žvaigždė Julianas Alvarezas šį sykį nepatriukšmavo ir trenerio Javiero Mascherano pernelyg niekuo nepradžiugino.

Beje, mačo metu į aikštę net kelis kartus įsiveržė pavieniai gerbėjai. Juos teko vaikytis apsaugos darbuotojams. Suvaldyti neramumams, kurie kilo po finalinio švilpuko, kai ant vejos išbėgo daugiau fanų ir ėmė skrieti plastikiniai buteliai, prireikė gausesnių tarnybų pajėgų.

C grupėje, kurioje dar grumsis Dominikos Respublika ir Egiptas, pirmąją pergalę pasiekė Ispanija, kuri Paryžiuje 2:1 (1:1) palaužė Uzbekistaną.

Ispanams, turintiems ir du šviežiai iškeptus Europos čempionus Alexą Baeną bei Ferminą Lopezą, tris taškus atnešė įvartį 62 min. įmušęs Sergio Gomezas. Prieš tai, 59 min., jis nerealizavo 11 metrų baudinio.

Olimpiniame vyrų futbolo turnyre iš esmės varžosi jauni žaidėjai iki 23-ejų metų. Tiesa, kiekvienai komandai leidžiama pasitelkti ir tris vyresnius atstovus.

Paryžiaus olimpinės žaidynės startavo ne be neramumų – į aikštę bėgo fanai ir lėkė buteliai

Lietuvos garbę Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, kurios tęsis iki rugpjūčio 11 dienos, iš viso gins 50 sportininkų.

Jau šeštadienį pasirodys pirmieji jų: tai – plaukikai Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas, irkluotojai Viktorija Senkutė, Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė bei Giedrius Bieliauskas, taip pat gimnastas Robertas Tvorogalas.