Trenerė, sveikos mitybos propaguotoja Agnė Juknienė sako, kad mankštos namuose stipriai išpopuliarėjo po karantino. Tuo laikotarpiu ji pagimdė trečią atžalą ir turėjo grįžti vesti treniruočių, tačiau dėl karantino jau buvo prasidėję užsiėmimai nuotoliniu būdu.

Nereikėtų žiūrėti į mankštą namuose atmestinai – trenerė rekomenduoja mankštintis namuose lygiai tiek, kiek užsiėmimų salėje – apie valandą laiko. Šiokių tokių investicijų vis dėlto prireiks, tiesa, nedidelių ir vienkartinių – įsigyti jogos kilimėliui, nedideliam guminiam kamuoliui ir dar vienam kitam įrenginiui.

Pratimus pilvo presui galima atlikti ne tik su gyvenimo partneriu, bet ir su vaikais – pasak trenerės, mažiesiems tai labai patinka, jie iš karto prisijungia, laiko kojas ir daro pratimus kartu. Atsigulkite vienas priešais kitą sulenktomis kojomis taip, kad prilaikytumėte priešais sėdinčiojo kojas, įtempę pilvo presą kelkitės ir kas kartą pakilę suplokite delnais vienas su kitu. Kitas veiksmingas pratimas apatinei pilvo daliai – sėdint ištiesti pakeltas kojas, tuomet sulenkti kelius, tuomet pasisukti į kitą pusę ir atlikti tą patį judesį. Šio pratimo metu svarbu išlaikyti tiesią nugarą, o sau padėsite į grindis remdamiesi rankomis.

Moteris sportuoja

Dar vienas pratimas – žaidimo forma, kaip sako trenerė, – su guminiu kamuoliu: šiek tiek pritūpkite vienas priešais kitą ir mėtykite vienas kitam kamuoliuką. Įsidėmėkite, kad kojos turi būti pečių plotyje, o tupiant turite matyti savo kojų pirštus – tai rodiklis, kad pratimą atliekate taisyklingai. Be to, tūpdami stebėkite, kad keliai nekryptų į vidinę pusę.

Mankštinti rankoms namuose prireiks gumos. Atsistokite sulenktomis per alkūnes rankomis, ant riešų užsimaukite gumą ir skėskite rankas į šalis, stengdamiesi suvesti mentis. Atlikdami šį pratimą rankoms jokiu būdu nekelkite pečių ir nesikūprinkite, akcentavo trenerė.

Nugaros tempimo pratimai

Pratimas nugarai: atsistokite vienas priešais kitą keturiomis, lenkite priešingą ranką ir koją (alkūne lieskite kelį), o tiesdami koją ir ranką, galite „duoti penkis“ porininkui. Šio pratimo metu stenkitės išlaikyti ranką ir koją viename lygmenyje su nugara.

Keli nesudėtingi pratimai neabejotinai padės jaustis tvirčiau, žvaliau. Į klausimą, ką daryti, jei trūksta motyvacijos sportuoti namuose arba tingisi važiuoti į sporto klubą, trenerė Agnė atsakė, kad jos pačios motyvacija yra atžalos, nes „norisi būti jauna, energinga mama“, o apskritai „pradėjus kažką daryti, motyvacijos lygis didėja“, be to, „ilgalaikis darbas duos ilgalaikių rezultatų“.