Visgi yra ir augalinės kilmės riebalų, kurie taip pat laikomi nesveikais. Vienas tokių – palmių aliejus.
Apie palmių aliejaus žalą sveikatai kalbama jau kurį laiką. Tačiau jis yra daugelio produktų, kartais net ir ekologiškų sudėtyje. Tad ar šis aliejus išties yra toks jau kenksmingas, jeigu taip plačiai vartojamas?
Gyvensenos medicinos ekspertas, LSMU lektorius mokslų daktaras Tomas Vaičiūnas pastebėjo: „Šiandien maisto pramonėje, tikriausiai siekiant atpiginti maisto produktų savikainą, mes pasirenkame riebalus, kurie sąlyginai pigūs.
Antra vertus, aš subjektyviai galiu spėti, kad rinka lygiai taip pat reaguoja į atsiradusią sveikos gyvensenos madą, kai buvo garsiai pradėta šnekėti, kad gyvulinės kilmės riebalai yra nesveiki ir yra geresnių augalinės kilmės alternatyvų. Tada buvo uždėta sveiko maisto etiketė ant palmių ir kokosų riebalų“.