Daugelio rūšių sūriai papildys mitybą vertingais baltymais, kalciu ir kitomis naudingomis maistinėmis medžiagomis. Negana to, ne viena rūšis turi mažiau riebalų, kalorijų ar druskos, nei įprasta manyti. Šiame straipsnyje rasite aštuonių sveikatai naudingų sūrio rūšių apžvalgą – bent kelias galite drąsiai įtraukti į pusryčių ar kitų valgymų meniu.

Mocarela – minkštas karvės (kartais buivolių) pieno sūris, turintis du išskirtinumus tyrėjų naudingais įvardytų sūrių grupėje. Kuo jis ypatingas? Mažu kaloringumu ir nedideliu druskos kiekiu. Iš tiesų atkreipiamas dėmesys ir į trečią ypatumą – sūryje esančius probiotikus, stiprinančius imuninę sistemą.

28 g mocarelos yra:

-kalorijų: 85,

-baltymų: 6 g,

-riebalų: 6 g,

-angliavandenių: 1 g,

-natrio: 6 proc. rekomenduojamos paros normos (RPN),

-kalcio: 11 proc. RPN.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)